• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané pařížské věnečky

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané pařížské věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Těsto
    • 5
      ks bílek
    • 400
      g cukr krupice
    • 300
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
  • Dohotovení
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g tmavá čokoládová poleva
    • 50
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé věnečky. Necháme je asi 30 minut zaschnout a pak pečeme, spíš sušme při teplotě 120 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout.
2
2. Z mléka, 170 g cukru a solamylu uvaříme hustý krém. Do horkého přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. Máslo utřeme se zbylým cukrem a kakaem do jemné pěny a tu spojíme s vychladlým krémem.
3
3. Polovinu věnečků slabě potřeme krémem a spojíme se zbylými věnečky. Zbytek náplně dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na věnečky. Pak opatrně vmáčkneme po obvodu do krému pět lískových oříšků.
4
4. Necháme v chladničce dobře ztuhnout a potom rychle přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí věnečky přestříkáme bílou čokoládovou polevou..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lelola | 15. 3. 2014 12:22

    Vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Pečení Vaření Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Bílek Cukr krupice Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tmavá čokoládová poleva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

134
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané americké lívance
Nadýchané americké lívance
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané vdolečky
Nadýchané vdolečky
Nadýchaný koláč s brokolicí
Nadýchaný koláč s brokolicí
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact