• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané pařížské věnečky

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané pařížské věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Těsto
    • 5
      ks bílek
    • 400
      g cukr krupice
    • 300
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
  • Dohotovení
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g tmavá čokoládová poleva
    • 50
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé věnečky. Necháme je asi 30 minut zaschnout a pak pečeme, spíš sušme při teplotě 120 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout.
2
2. Z mléka, 170 g cukru a solamylu uvaříme hustý krém. Do horkého přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. Máslo utřeme se zbylým cukrem a kakaem do jemné pěny a tu spojíme s vychladlým krémem.
3
3. Polovinu věnečků slabě potřeme krémem a spojíme se zbylými věnečky. Zbytek náplně dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na věnečky. Pak opatrně vmáčkneme po obvodu do krému pět lískových oříšků.
4
4. Necháme v chladničce dobře ztuhnout a potom rychle přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí věnečky přestříkáme bílou čokoládovou polevou..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lelola | 15. 3. 2014 12:22

    Vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Pečení Vaření Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Bílek Cukr krupice Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tmavá čokoládová poleva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

99
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané americké lívance
Nadýchané americké lívance
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané vdolečky
Nadýchané vdolečky
Nadýchaný koláč s brokolicí
Nadýchaný koláč s brokolicí
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact