• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané pařížské věnečky

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané pařížské věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
  • Těsto
    • 5
      ks bílek
    • 400
      g cukr krupice
    • 300
      g mleté vlašské ořechy
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
  • Dohotovení
    • 100
      g lískové oříšky
    • 200
      g tmavá čokoládová poleva
    • 50
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme jemně namleté ořechy a zlehka promícháme. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé věnečky. Necháme je asi 30 minut zaschnout a pak pečeme, spíš sušme při teplotě 120 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout.
2
2. Z mléka, 170 g cukru a solamylu uvaříme hustý krém. Do horkého přidáme žloutky a mícháme do vychladnutí. Máslo utřeme se zbylým cukrem a kakaem do jemné pěny a tu spojíme s vychladlým krémem.
3
3. Polovinu věnečků slabě potřeme krémem a spojíme se zbylými věnečky. Zbytek náplně dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na věnečky. Pak opatrně vmáčkneme po obvodu do krému pět lískových oříšků.
4
4. Necháme v chladničce dobře ztuhnout a potom rychle přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí věnečky přestříkáme bílou čokoládovou polevou..
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lelola | 15. 3. 2014 12:22

    Vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Leden Pečení Vaření Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Bílek Cukr krupice Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tmavá čokoládová poleva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Listové rohlíčky s nivou

Listové rohlíčky s nivou

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Vietnamská polévka

Vietnamská polévka

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

62
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
24
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
22
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
AHA.cz Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Další doporučené recepty:

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané americké lívance
Nadýchané americké lívance
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané vdolečky
Nadýchané vdolečky
Nadýchaný koláč s brokolicí
Nadýchaný koláč s brokolicí
  • Recepty.cz
  • Nadýchané pařížské věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact