• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou

autor: hartipa
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 180
      g hladká mouka
    • 450
      g brambory
    • 100
      g tvaroh
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 100
      g rukola
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks červená chilli paprička lze vynechat
    • 2
      stroužek česnek
    • 250
      ml voda
    • sůl
    • 1,50
      lžíce kapary
    • 2
      lžíce zelené olivy

Postup přípravy receptu

1
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem). Brambory ve slupce uvařte nebo upečte (tak v nich bude méně vody a bude potřeba méně mouky), oloupejte a ještě horké rozmixujte nebo šťouchadlem zpracujte s rozmixovanou rukolou, česnekem, ricottou a lžičkou soli. Nakonec zapracujte mouku a zkuste jeden noček na zkoušku uvařit – kdyby se rozpadl, přidejte ještě trochu mouky. Cílem však je dát mouky co nejméně, aby byly noky hezky nadýchané. Z těsta na pomoučené ploše tvarujte dlouhé hady, ze kterých odkrojujte jednotlivé noky a ty odkládejte na pečicí papír posypaný moukou. Vkládejte je do vroucí osolené vody a vařte jen do momentu, kdy vyplavou na povrch. Hotové můžete pokapat trochou oleje.
2
Zatímco se vaří brambory, si připravte omáčku: najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s nadrobeným chilli zesklovatět na oleji, přidejte nasekaný česnek a po pár vteřinách restování zalijte rajčaty a vodou. Ochuťte solí a oreganem a nechte alespoň 15 minut vařit – čím déle, tím lépe. Na závěr vmíchejte nasekané kapary a olivy a podávejte spolu s noky a nastrouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou

Cannelloni s houbami a rajčatovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená chilli paprička Česnek Cibule Hladká mouka Kapary Olivový olej Rukola Sůl Tvaroh Voda Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
15
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
15
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
15
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
14
Krtkův dort
Krtkův dort

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Nádivkový beránek
Nádivkový beránek
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané americké lívance
Nadýchané americké lívance
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané vdolečky
Nadýchané vdolečky
  • Recepty.cz
  • Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact