Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem). Brambory ve slupce uvařte nebo upečte (tak v nich bude méně vody a bude potřeba méně mouky), oloupejte a ještě horké rozmixujte nebo šťouchadlem zpracujte s rozmixovanou rukolou, česnekem, ricottou a lžičkou soli. Nakonec zapracujte mouku a zkuste jeden noček na zkoušku uvařit – kdyby se rozpadl, přidejte ještě trochu mouky. Cílem však je dát mouky co nejméně, aby byly noky hezky nadýchané. Z těsta na pomoučené ploše tvarujte dlouhé hady, ze kterých odkrojujte jednotlivé noky a ty odkládejte na pečicí papír posypaný moukou. Vkládejte je do vroucí osolené vody a vařte jen do momentu, kdy vyplavou na povrch. Hotové můžete pokapat trochou oleje.
2
Zatímco se vaří brambory, si připravte omáčku: najemno pokrájenou cibuli nechte spolu s nadrobeným chilli zesklovatět na oleji, přidejte nasekaný česnek a po pár vteřinách restování zalijte rajčaty a vodou. Ochuťte solí a oreganem a nechte alespoň 15 minut vařit – čím déle, tím lépe. Na závěr vmíchejte nasekané kapary a olivy a podávejte spolu s noky a nastrouhaným sýrem.