Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut.
2
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte dohladka.
3
Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíte bublinku na povrchu, nechte ji pár sekund a pak přetočte lívanec na druhou stranu a smažte, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
ÚŽASNÝ, RYCHLÝ A DĚSNĚ JEDLÝ.
PRÁVĚ JSEM JICH SPOŘÁDALA PĚKNOU HROMÁDKU, DĚLALA JSEM POTŘENÉ MÁSLEM A SYPANÉ SKOŘICÍ. NEMĚLO TO CHYBU.
JINĚ UŽ DĚLAT NEBUDU, JSOU HOTOVÉ SKUTEČNÉ BLESKOVĚ.
DÍKY ZA RECEPT.
witekcz
|11. 4. 2017 17:14
recept výborný, přidal jsem jeden pytlík vanilkového cukru a děti se mohli pobít
Vyzkoušela jsem několik receptů na americké lívance... Tento je jednoznačně nejlepší!!! Soda s octem reagují tak úžasně, že prášek do pečiva je zbytečný.... Těsto dávám do dávkovací lahvičky a lívance mám kulaté i bez lívanečníku. Navíc lze zbytek nepoužitého těsta nechat v lahvičce v lednici třeba do druhého dne... :-) Peču je na suché teflonové pánvi, tak mi povrch lívanců připadá nejlepší.
Vyzkoušeno a snědeno. Byly skvělé. Jen jsem dal o lžíci více cukru a bylo to akorát. Ocet tam opravdu není cítit ani trošku :-)
Martin
|28. 12. 2016 19:44
Taky sem se toho bál ale vážně není. Na šest porcí (vyšlo mi 7 lívanců průměr okolo 15 cm) se dvěma plnýma lžícema octa ocet nebyl v lívancích cítit. Těstíčko i krásně voní, jako když dělají palačinky "na ulici" na těch velkých kruhových plochých plotnách bez oleje. Jen 2 lžíce cukru mi přijde trochu málo.. Lívance nebyli nějak extra sladké ( sami o sobě ). Dík za recept
Lívance jsou opravdu vynikající, dnes jsem vyzkoušela. Ocet s jedlou sodou do pečení přidávám často, těsto je pak nadýchanější. Takže recept naprosto v pořádku. Skvělé :-)
Lenka
|24. 10. 2015 20:05
Opravdu výborné,nejlepší co jsme dosud jedli,a že jsem těch receptů vyzkoušela :-*
Vyborne! Krasne nadychane. Ziji s detmi v Kanade kde jich jedly jiz spoustu, ale jakmile dnes ochutnaly tyto, uz jine nez tyto skvele "ceske" nechteji ;-)
Vyborne! Zijeme v Kanade a po tom co jsme dnes vyzkouseli tento recept mi dcery rekly ze jim ty "zdejsi " uz nechutnaji at pry vzdy delam uz jen tyto ceske:)
ml
|17. 6. 2015 19:18
nooo, těsto se trhá, nic moc :-X
Gabriela
|9. 4. 2015 13:52
Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.
Gabriela
|9. 4. 2015 13:51
Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.
Gabriela
|9. 4. 2015 13:50
Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.
Kristyna
|21. 3. 2015 11:00
Jakoze burakove maslo primo do testa?? Kolik?
Patulka
|14. 3. 2015 16:25
Nádherně nadýchané, dělala jsem i ze dvou dávek a s burákovým máslem naprostá bomba! Vynikající!! Moc doporučuji! :)!
Klári
|13. 2. 2015 20:02
Vynikající, krásně nadýchané a chutné :-)
Katka
|27. 1. 2015 14:44
Prave jsme poobedvali a jsou fakt vyborny, chybela mi jedla soda,coz jsem zjistila az pri priprave testa, a presto byly nadychane 8-)
Lucie
|12. 1. 2015 16:34
včera vyzkoušeno super
madluš
|9. 1. 2015 09:51
Doporučuju, opravdu úpravý americký recept... lívance jsou strašně rychle, takže hlídat a obracet:)
Musím se zastat autora receptu. Ocet zde má své opodstatnění a není to překlep. Vyzkoušeli jsme nejprve jiný recept na am.lívance a dnes tento a je luxusní!!! Ode dneška má své čestné místo na našem stole při víkendové snídani :)
Děkujeme! ;)