• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadýchané americké lívance
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané americké lívance

autor: eflik
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 45
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané americké lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut.
2
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte dohladka.
3
Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíte bublinku na povrchu, nechte ji pár sekund a pak přetočte lívanec na druhou stranu a smažte, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Americké lívance

Americké lívance

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KlaudieK | 23. 9. 2018 10:21

    Nejlepší :)

  • marjánka | 4. 5. 2017 12:30

    ÚŽASNÝ, RYCHLÝ A DĚSNĚ JEDLÝ. PRÁVĚ JSEM JICH SPOŘÁDALA PĚKNOU HROMÁDKU, DĚLALA JSEM POTŘENÉ MÁSLEM A SYPANÉ SKOŘICÍ. NEMĚLO TO CHYBU. JINĚ UŽ DĚLAT NEBUDU, JSOU HOTOVÉ SKUTEČNÉ BLESKOVĚ. DÍKY ZA RECEPT.

  • witekcz | 11. 4. 2017 17:14

    recept výborný, přidal jsem jeden pytlík vanilkového cukru a děti se mohli pobít

  • kamajka | 26. 2. 2017 21:32

    Vyzkoušela jsem několik receptů na americké lívance... Tento je jednoznačně nejlepší!!! Soda s octem reagují tak úžasně, že prášek do pečiva je zbytečný.... Těsto dávám do dávkovací lahvičky a lívance mám kulaté i bez lívanečníku. Navíc lze zbytek nepoužitého těsta nechat v lahvičce v lednici třeba do druhého dne... :-) Peču je na suché teflonové pánvi, tak mi povrch lívanců připadá nejlepší.

  • krejcikroman
    krejcikroman | 22. 1. 2017 21:05

    Vyzkoušeno a snědeno. Byly skvělé. Jen jsem dal o lžíci více cukru a bylo to akorát. Ocet tam opravdu není cítit ani trošku :-)

  • Martin | 28. 12. 2016 19:44

    Taky sem se toho bál ale vážně není. Na šest porcí (vyšlo mi 7 lívanců průměr okolo 15 cm) se dvěma plnýma lžícema octa ocet nebyl v lívancích cítit. Těstíčko i krásně voní, jako když dělají palačinky "na ulici" na těch velkých kruhových plochých plotnách bez oleje. Jen 2 lžíce cukru mi přijde trochu málo.. Lívance nebyli nějak extra sladké ( sami o sobě ). Dík za recept

  • ViktoriaLaDante | 26. 8. 2016 10:59

    nepůjde tam ten ocet cítit ?

  • Eva Skálová | 22. 4. 2016 19:44

    V ingrediencích je tři čtvrtě hrnku mléka?

  • Gabi | 29. 11. 2015 09:18

    Lívance jsou opravdu vynikající, dnes jsem vyzkoušela. Ocet s jedlou sodou do pečení přidávám často, těsto je pak nadýchanější. Takže recept naprosto v pořádku. Skvělé :-)

  • Lenka | 24. 10. 2015 20:05

    Opravdu výborné,nejlepší co jsme dosud jedli,a že jsem těch receptů vyzkoušela :-*

  • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:16

    Vyborne! Krasne nadychane. Ziji s detmi v Kanade kde jich jedly jiz spoustu, ale jakmile dnes ochutnaly tyto, uz jine nez tyto skvele "ceske" nechteji ;-)

  • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:14

    Vyborne! Zijeme v Kanade a po tom co jsme dnes vyzkouseli tento recept mi dcery rekly ze jim ty "zdejsi " uz nechutnaji at pry vzdy delam uz jen tyto ceske:)

  • ml | 17. 6. 2015 19:18

    nooo, těsto se trhá, nic moc :-X

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:52

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:51

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:50

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Kristyna | 21. 3. 2015 11:00

    Jakoze burakove maslo primo do testa?? Kolik?

  • Patulka | 14. 3. 2015 16:25

    Nádherně nadýchané, dělala jsem i ze dvou dávek a s burákovým máslem naprostá bomba! Vynikající!! Moc doporučuji! :)!

  • Klári | 13. 2. 2015 20:02

    Vynikající, krásně nadýchané a chutné :-)

  • Katka | 27. 1. 2015 14:44

    Prave jsme poobedvali a jsou fakt vyborny, chybela mi jedla soda,coz jsem zjistila az pri priprave testa, a presto byly nadychane 8-)

  • Lucie | 12. 1. 2015 16:34

    včera vyzkoušeno super

  • madluš | 9. 1. 2015 09:51

    Doporučuju, opravdu úpravý americký recept... lívance jsou strašně rychle, takže hlídat a obracet:)

  • Lenka_Ma | 17. 11. 2014 09:49

    Naprosto bezkonkurenční <3

  • M. | 13. 7. 2014 10:47

    °Nejlepší recept na lívance, co jsem kdy zkoušela.

  • Rowena | 22. 6. 2014 09:39

    Musím se zastat autora receptu. Ocet zde má své opodstatnění a není to překlep. Vyzkoušeli jsme nejprve jiný recept na am.lívance a dnes tento a je luxusní!!! Ode dneška má své čestné místo na našem stole při víkendové snídani :) Děkujeme! ;)

  • Rezet | 17. 6. 2014 18:02

    Mně se taky ocet nezdál-olej to pojistil :)

  • čau | 4. 4. 2014 19:46

    Jsou dokonalý ! <3

  • kuchařka :D | 29. 3. 2014 16:29

    ocet? :D no nevím no

  • aha | 20. 7. 2013 15:57

    jdi do píči jsou hnusný jak tvoje máti

  • Dudateam | 30. 6. 2013 12:56

    Jsou opravdu lahodné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sladká jídla Lívance Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Sladké Snídaně Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Ocet Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

47
Porn Star Martini
Porn Star Martini
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Lovošská topinka
Lovošská topinka
15
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
13
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Nádivkové muffiny
Nádivkové muffiny
Nádivkový beránek
Nádivkový beránek
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
  • Recepty.cz
  • Nadýchané americké lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact