• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nadýchané americké lívance
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané americké lívance

autor: eflik
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 45
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané americké lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut.
2
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte dohladka.
3
Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíte bublinku na povrchu, nechte ji pár sekund a pak přetočte lívanec na druhou stranu a smažte, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Americké lívance

Americké lívance

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KlaudieK | 23. 9. 2018 10:21

    Nejlepší :)

  • marjánka | 4. 5. 2017 12:30

    ÚŽASNÝ, RYCHLÝ A DĚSNĚ JEDLÝ. PRÁVĚ JSEM JICH SPOŘÁDALA PĚKNOU HROMÁDKU, DĚLALA JSEM POTŘENÉ MÁSLEM A SYPANÉ SKOŘICÍ. NEMĚLO TO CHYBU. JINĚ UŽ DĚLAT NEBUDU, JSOU HOTOVÉ SKUTEČNÉ BLESKOVĚ. DÍKY ZA RECEPT.

  • witekcz | 11. 4. 2017 17:14

    recept výborný, přidal jsem jeden pytlík vanilkového cukru a děti se mohli pobít

  • kamajka | 26. 2. 2017 21:32

    Vyzkoušela jsem několik receptů na americké lívance... Tento je jednoznačně nejlepší!!! Soda s octem reagují tak úžasně, že prášek do pečiva je zbytečný.... Těsto dávám do dávkovací lahvičky a lívance mám kulaté i bez lívanečníku. Navíc lze zbytek nepoužitého těsta nechat v lahvičce v lednici třeba do druhého dne... :-) Peču je na suché teflonové pánvi, tak mi povrch lívanců připadá nejlepší.

  • krejcikroman
    krejcikroman | 22. 1. 2017 21:05

    Vyzkoušeno a snědeno. Byly skvělé. Jen jsem dal o lžíci více cukru a bylo to akorát. Ocet tam opravdu není cítit ani trošku :-)

  • Martin | 28. 12. 2016 19:44

    Taky sem se toho bál ale vážně není. Na šest porcí (vyšlo mi 7 lívanců průměr okolo 15 cm) se dvěma plnýma lžícema octa ocet nebyl v lívancích cítit. Těstíčko i krásně voní, jako když dělají palačinky "na ulici" na těch velkých kruhových plochých plotnách bez oleje. Jen 2 lžíce cukru mi přijde trochu málo.. Lívance nebyli nějak extra sladké ( sami o sobě ). Dík za recept

  • ViktoriaLaDante | 26. 8. 2016 10:59

    nepůjde tam ten ocet cítit ?

  • Eva Skálová | 22. 4. 2016 19:44

    V ingrediencích je tři čtvrtě hrnku mléka?

  • Gabi | 29. 11. 2015 09:18

    Lívance jsou opravdu vynikající, dnes jsem vyzkoušela. Ocet s jedlou sodou do pečení přidávám často, těsto je pak nadýchanější. Takže recept naprosto v pořádku. Skvělé :-)

  • Lenka | 24. 10. 2015 20:05

    Opravdu výborné,nejlepší co jsme dosud jedli,a že jsem těch receptů vyzkoušela :-*

  • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:16

    Vyborne! Krasne nadychane. Ziji s detmi v Kanade kde jich jedly jiz spoustu, ale jakmile dnes ochutnaly tyto, uz jine nez tyto skvele "ceske" nechteji ;-)

  • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:14

    Vyborne! Zijeme v Kanade a po tom co jsme dnes vyzkouseli tento recept mi dcery rekly ze jim ty "zdejsi " uz nechutnaji at pry vzdy delam uz jen tyto ceske:)

  • ml | 17. 6. 2015 19:18

    nooo, těsto se trhá, nic moc :-X

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:52

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:51

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:50

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Kristyna | 21. 3. 2015 11:00

    Jakoze burakove maslo primo do testa?? Kolik?

  • Patulka | 14. 3. 2015 16:25

    Nádherně nadýchané, dělala jsem i ze dvou dávek a s burákovým máslem naprostá bomba! Vynikající!! Moc doporučuji! :)!

  • Klári | 13. 2. 2015 20:02

    Vynikající, krásně nadýchané a chutné :-)

  • Katka | 27. 1. 2015 14:44

    Prave jsme poobedvali a jsou fakt vyborny, chybela mi jedla soda,coz jsem zjistila az pri priprave testa, a presto byly nadychane 8-)

  • Lucie | 12. 1. 2015 16:34

    včera vyzkoušeno super

  • madluš | 9. 1. 2015 09:51

    Doporučuju, opravdu úpravý americký recept... lívance jsou strašně rychle, takže hlídat a obracet:)

  • Lenka_Ma | 17. 11. 2014 09:49

    Naprosto bezkonkurenční <3

  • M. | 13. 7. 2014 10:47

    °Nejlepší recept na lívance, co jsem kdy zkoušela.

  • Rowena | 22. 6. 2014 09:39

    Musím se zastat autora receptu. Ocet zde má své opodstatnění a není to překlep. Vyzkoušeli jsme nejprve jiný recept na am.lívance a dnes tento a je luxusní!!! Ode dneška má své čestné místo na našem stole při víkendové snídani :) Děkujeme! ;)

  • Rezet | 17. 6. 2014 18:02

    Mně se taky ocet nezdál-olej to pojistil :)

  • čau | 4. 4. 2014 19:46

    Jsou dokonalý ! <3

  • kuchařka :D | 29. 3. 2014 16:29

    ocet? :D no nevím no

  • aha | 20. 7. 2013 15:57

    jdi do píči jsou hnusný jak tvoje máti

  • Dudateam | 30. 6. 2013 12:56

    Jsou opravdu lahodné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sladká jídla Lívance Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Sladké Snídaně Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Ocet Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

64
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
49
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Nádivkové muffiny
Nádivkové muffiny
Nádivkový beránek
Nádivkový beránek
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
  • Recepty.cz
  • Nadýchané americké lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact