• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nadýchané americké lívance
Napište svůj komentář k receptu

Nadýchané americké lívance

autor: eflik
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 45
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadýchané americké lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte ocet s mlékem a nechte "kysnout" asi 5 minut.
2
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a dobře smíchejte. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko a míchejte dohladka.
3
Na mírném ohni rozpálíme co nejmenší množství oleje (pokud možno potřít pánev pírkem namočeným v oleji) a nalijeme směs do pánve. Až uvidíte bublinku na povrchu, nechte ji pár sekund a pak přetočte lívanec na druhou stranu a smažte, než lívanec začne mít nahnědlou barvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Americké lívance

Americké lívance

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KlaudieK | 23. 9. 2018 10:21

    Nejlepší :)

  • marjánka | 4. 5. 2017 12:30

    ÚŽASNÝ, RYCHLÝ A DĚSNĚ JEDLÝ. PRÁVĚ JSEM JICH SPOŘÁDALA PĚKNOU HROMÁDKU, DĚLALA JSEM POTŘENÉ MÁSLEM A SYPANÉ SKOŘICÍ. NEMĚLO TO CHYBU. JINĚ UŽ DĚLAT NEBUDU, JSOU HOTOVÉ SKUTEČNÉ BLESKOVĚ. DÍKY ZA RECEPT.

  • witekcz | 11. 4. 2017 17:14

    recept výborný, přidal jsem jeden pytlík vanilkového cukru a děti se mohli pobít

  • kamajka | 26. 2. 2017 21:32

    Vyzkoušela jsem několik receptů na americké lívance... Tento je jednoznačně nejlepší!!! Soda s octem reagují tak úžasně, že prášek do pečiva je zbytečný.... Těsto dávám do dávkovací lahvičky a lívance mám kulaté i bez lívanečníku. Navíc lze zbytek nepoužitého těsta nechat v lahvičce v lednici třeba do druhého dne... :-) Peču je na suché teflonové pánvi, tak mi povrch lívanců připadá nejlepší.

  • krejcikroman
    krejcikroman | 22. 1. 2017 21:05

    Vyzkoušeno a snědeno. Byly skvělé. Jen jsem dal o lžíci více cukru a bylo to akorát. Ocet tam opravdu není cítit ani trošku :-)

  • Martin | 28. 12. 2016 19:44

    Taky sem se toho bál ale vážně není. Na šest porcí (vyšlo mi 7 lívanců průměr okolo 15 cm) se dvěma plnýma lžícema octa ocet nebyl v lívancích cítit. Těstíčko i krásně voní, jako když dělají palačinky "na ulici" na těch velkých kruhových plochých plotnách bez oleje. Jen 2 lžíce cukru mi přijde trochu málo.. Lívance nebyli nějak extra sladké ( sami o sobě ). Dík za recept

  • ViktoriaLaDante | 26. 8. 2016 10:59

    nepůjde tam ten ocet cítit ?

  • Eva Skálová | 22. 4. 2016 19:44

    V ingrediencích je tři čtvrtě hrnku mléka?

  • Gabi | 29. 11. 2015 09:18

    Lívance jsou opravdu vynikající, dnes jsem vyzkoušela. Ocet s jedlou sodou do pečení přidávám často, těsto je pak nadýchanější. Takže recept naprosto v pořádku. Skvělé :-)

  • Lenka | 24. 10. 2015 20:05

    Opravdu výborné,nejlepší co jsme dosud jedli,a že jsem těch receptů vyzkoušela :-*

  • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:16

    Vyborne! Krasne nadychane. Ziji s detmi v Kanade kde jich jedly jiz spoustu, ale jakmile dnes ochutnaly tyto, uz jine nez tyto skvele "ceske" nechteji ;-)

  • 0302bobina | 21. 6. 2015 04:14

    Vyborne! Zijeme v Kanade a po tom co jsme dnes vyzkouseli tento recept mi dcery rekly ze jim ty "zdejsi " uz nechutnaji at pry vzdy delam uz jen tyto ceske:)

  • ml | 17. 6. 2015 19:18

    nooo, těsto se trhá, nic moc :-X

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:52

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:51

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Gabriela | 9. 4. 2015 13:50

    Uchvancancující :-). Nejlepší recept, který jsem kdy vyzkoušela. Mňam. Děkuji.

  • Kristyna | 21. 3. 2015 11:00

    Jakoze burakove maslo primo do testa?? Kolik?

  • Patulka | 14. 3. 2015 16:25

    Nádherně nadýchané, dělala jsem i ze dvou dávek a s burákovým máslem naprostá bomba! Vynikající!! Moc doporučuji! :)!

  • Klári | 13. 2. 2015 20:02

    Vynikající, krásně nadýchané a chutné :-)

  • Katka | 27. 1. 2015 14:44

    Prave jsme poobedvali a jsou fakt vyborny, chybela mi jedla soda,coz jsem zjistila az pri priprave testa, a presto byly nadychane 8-)

  • Lucie | 12. 1. 2015 16:34

    včera vyzkoušeno super

  • madluš | 9. 1. 2015 09:51

    Doporučuju, opravdu úpravý americký recept... lívance jsou strašně rychle, takže hlídat a obracet:)

  • Lenka_Ma | 17. 11. 2014 09:49

    Naprosto bezkonkurenční <3

  • M. | 13. 7. 2014 10:47

    °Nejlepší recept na lívance, co jsem kdy zkoušela.

  • Rowena | 22. 6. 2014 09:39

    Musím se zastat autora receptu. Ocet zde má své opodstatnění a není to překlep. Vyzkoušeli jsme nejprve jiný recept na am.lívance a dnes tento a je luxusní!!! Ode dneška má své čestné místo na našem stole při víkendové snídani :) Děkujeme! ;)

  • Rezet | 17. 6. 2014 18:02

    Mně se taky ocet nezdál-olej to pojistil :)

  • čau | 4. 4. 2014 19:46

    Jsou dokonalý ! <3

  • kuchařka :D | 29. 3. 2014 16:29

    ocet? :D no nevím no

  • aha | 20. 7. 2013 15:57

    jdi do píči jsou hnusný jak tvoje máti

  • Dudateam | 30. 6. 2013 12:56

    Jsou opravdu lahodné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sladká jídla Lívance Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Sladké Snídaně Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Ocet Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

155
Pórkový mls
Pórkový mls
149
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
74
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
43
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let od posledního filmu: Exmanželé k nepoznání!

Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let od posledního filmu: Exmanželé k nepoznání!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Nádivkové muffiny
Nádivkové muffiny
Nádivkový beránek
Nádivkový beránek
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…
Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nadýchané domácí noky s rajčatovou…
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané pařížské věnečky
Nadýchané špenátové lívance
Nadýchané špenátové lívance
  • Recepty.cz
  • Nadýchané americké lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact