pažitka
může být i sušená - dávám celý sáček na toto množství
Postup přípravy receptu
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem a pěkně v něm rozmačkáme.
2
Nameleme si vařené uzené a nakrájíme pažitku. Do vzniklé směsi z rohlíků dáme umleté maso, pažitku, z vajec pouze žloutky, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a vše pěkně promícháme.
3
Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháváme do směsi. Hotovou směs nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme při 150 stupních do zlatova.
4
Recept je jednoduchý a lze si ho upravit co se týče množství velmi jednoduše - v poměru kolik rohlíků tolik vajec a tolik dkg masa. Pažitkou nešetřete - dodává tomu tu správnou chuť. Podáváme s bramborem. Nádivka je výborná i jako studená.