lžíce
posekané bylinky
dle chuti (pažitka, kerblík, bazalka), 1 -
140
ml
mléko
cca
1
špetka
muškátový květ
2
stroužek
česnek
sůl
a pepř dle chuti
2
ks
papriková klobása
3
ks
vařená vejce
Postup přípravy receptu
1
Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
2
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do trouby opéct nasucho, pak necháme zchladnout a nasypeme do mísy.
3
Opečené rohlíky zakapeme mlékem smíchaným se žloutky, přidáme bylinky, koření, sůl, utřený česnek, drobně pokrájené cibulky a nakonec vmícháme zlehka i tuhý sníh z bílků.
4
Polovinu směsi dáme na dno formy, na ní položíme klobásu a oloupaná, přepůlená vejce. Na ně položíme lístky špenátu a zbytek směsi.
5
Uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
6
Nádivku podáváme teplou i studenou se zeleninou nebo bramborovou kaší, jako chuťovku ... .