Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jak změknou, dáme na kousky nakrájená játra, žaludky, srdíčka a pažitku. Osolíme, přidáme pepř, kmín vajíčka a máslo. Vše zpracujeme a zahustíme strouhankou.
2
Plníme do kuřete, kachny, husy nebo do vepřové kapsy. Dá se taky uložit vedle kuřete, kachny, husy na kousek pečícího papíru a péct zvlášť.Pozn.: Množství ingrediencí je na 3 dávky.
Pozor, v receptu se záhadně ztratily ingredience. Patří tam 1/4 kg jatýrek, 1/4 kg žaludků a 1/4 kg srdíček. Řádí tady nějaký šotek. Zdraví Doležalová :'(
Zdravím Tomáši, jsem ráda, že Vám nádivka chutnala. Odpovídám až teď, ale tuto nádivku dělám i na Velikonoce. Máme ji raději než s uzeným, tedy nádivku velikonoční. To uzené si vezmeme raději jinak upravené.
Anna Doležalová
|15. 4. 2014 11:08
Zdravím Tomáši, jsem ráda že Vám nádivka chutnala. Odpovídám až teď, ale tuto nádivku dělám i na Velikonoce. Máme ji raději, než s uzeným, tedy nádivku velikonoční. To uzené si vezmeme raději jinak upravené.
Anna Doležalová
|28. 12. 2012 23:01
Zapoměla jsem napsat do přísad vejce 3 ks. Prosím opravte. V textu se o vejcích píše. Děkuji
Tomáš
|13. 12. 2012 07:58
doporučuji NEDÁVAT NA MRAZÁK - naše máma vzala 1 kuře, 1 velký pekáč do trouby, naplnila kuře a to dala doprostřed pekáče. Zbytek (hodně- téměř po okraj pekáče) nádivky dala kolem kuřete a dala péct.... Největší boj byl o nádivku kolem kuřete nasycenou výpekem... to je úplně jiná třída!!!
zuzana
|28. 1. 2012 09:16
nadila jsem kachní krk a upekla s naporcovanou kachnou, dobrota, děti se olizovaly :-P
Anna Doležalová
|25. 1. 2012 13:22
Vitoamigo, samozřejmě že muškátový oříšek tam může být. Také na jaře dávám místo petržele a pažitky, kopřivy.
vitoamigo
|13. 6. 2011 20:15
Dobry den,nejsem zadny kuchar,ale myslim si,ze bez muskatoveho orisku to neni to pravy orechovy :-\
Martina D.
|3. 2. 2010 12:35
Vyzkoušela jsem o víkendu jako nádivku do kuřat, měla jsem sice jenom játra, ale i tak byla vynikající a všem moc chutnala. Dávám za 1 :).
marie nezlakova
|25. 10. 2009 17:07
Já jsem si říkala,že by ty pipky museli vážit alespoň 5 kilo.Ale tan nápad-dát dvě dávky hotové nádivky do mrazáku se mi líbí.Dělala jsem hodně podobnou,ze zdejších receptů,už ale nemám čas hledat...
Anna Doležalová
|25. 10. 2009 08:20
Zdravím, no když nemám pažitku tak tam dám petrželku také. Jenom na upřesnění. Toto je dávka nádivky do tří kuřat. Jednu použiji a dvě mám na pak v mrazničce.
Klára Keselyova
|24. 10. 2009 23:07
Robím niečo podobné. Ja tie vnútornosti pokrájam na drobno a udusím do polomekka na cibulke a namiesto pažítky dávampetrželovú vňať.