• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný krocan

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný krocan
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks krůtí maso celý krocan (mladý) nebo krůta
    • sůl
    • 0,25
      šálek máslo rozpuštěné, na potírání
  • Náplň
    • 3
      ks houska
    • 2
      špetka mléko horké
    • 3
      lžíce máslo změklé
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená, drcená
    • 0,50
      lžička tymián sušený
    • 0,25
      lžička rozmarýn
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 0,25
      lžička muškátový květ
    • 0,13
      lžička šafrán
    • 8
      plátek anglická slanina prorostlá
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce celer nadrobno nakrájený
    • 2
      lžíce mrkev nadrobno nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
2
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění přidáme vajíčka a umícháme.
3
Přidáme housky s mlékem, všechno koření a nakrájená krůtí játra, zamícháme.
4
Krůtu omyjeme, osušíme.
5
Máslo smícháme se 2 lžičkami soli a potřeme tím krůtu. Naplníme břišní dutinu nádivkou a stehna zkřížíme a přetáhneme volnou kůží ( v případě potřeby převážeme stehna ještě provázkem , nebo zašijeme ). Nádivka nesmí vytékat. Záleží jak velkou máme krůtu, někdy se nádivka nemusí všechna vejít, dá se tedy opéci na pánvi, nebo se přidat na pekáč ( lépe na pánvi ).
6
Krůtu vložíme položenou na zádech do klasického hlubšího pekáče ( normální pekáč na piškotovou buchtu, hloubka 6 cm stačí ), který je řádně vymazaný máslem.
7
Nejdříve pečeme odkryté asi 60 minut podléváme vývarem a potíráme máslem se solí.
8
Pak zaděláme pekáč alobalem a asi co 20-30minut potíráme krůtu výpekem.
9
Doba pečení záleží opět na velikosti krůty ( krocana ). Krůta 3,4kg se peče 2,5 hodiny.
10
Pečeme v dobře vyhřáté troubě pomalu ( na nižší stupeň, tzn. méně než na půlku ).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Cibule Houska Krůtí maso Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Pepř mletý Rozmarýn Šafrán Šalvěj Sůl Tymián Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

107
Máslové řízky
Máslové řízky
92
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact