• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný krocan

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný krocan
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks krůtí maso celý krocan (mladý) nebo krůta
    • sůl
    • 0,25
      šálek máslo rozpuštěné, na potírání
  • Náplň
    • 3
      ks houska
    • 2
      špetka mléko horké
    • 3
      lžíce máslo změklé
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená, drcená
    • 0,50
      lžička tymián sušený
    • 0,25
      lžička rozmarýn
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 0,25
      lžička muškátový květ
    • 0,13
      lžička šafrán
    • 8
      plátek anglická slanina prorostlá
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce celer nadrobno nakrájený
    • 2
      lžíce mrkev nadrobno nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
2
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění přidáme vajíčka a umícháme.
3
Přidáme housky s mlékem, všechno koření a nakrájená krůtí játra, zamícháme.
4
Krůtu omyjeme, osušíme.
5
Máslo smícháme se 2 lžičkami soli a potřeme tím krůtu. Naplníme břišní dutinu nádivkou a stehna zkřížíme a přetáhneme volnou kůží ( v případě potřeby převážeme stehna ještě provázkem , nebo zašijeme ). Nádivka nesmí vytékat. Záleží jak velkou máme krůtu, někdy se nádivka nemusí všechna vejít, dá se tedy opéci na pánvi, nebo se přidat na pekáč ( lépe na pánvi ).
6
Krůtu vložíme položenou na zádech do klasického hlubšího pekáče ( normální pekáč na piškotovou buchtu, hloubka 6 cm stačí ), který je řádně vymazaný máslem.
7
Nejdříve pečeme odkryté asi 60 minut podléváme vývarem a potíráme máslem se solí.
8
Pak zaděláme pekáč alobalem a asi co 20-30minut potíráme krůtu výpekem.
9
Doba pečení záleží opět na velikosti krůty ( krocana ). Krůta 3,4kg se peče 2,5 hodiny.
10
Pečeme v dobře vyhřáté troubě pomalu ( na nižší stupeň, tzn. méně než na půlku ).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Cibule Houska Krůtí maso Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Pepř mletý Rozmarýn Šafrán Šalvěj Sůl Tymián Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hummus

Hummus

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

136
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
26
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
25
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
23
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact