• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný krocan

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný krocan
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks krůtí maso celý krocan (mladý) nebo krůta
    • sůl
    • 0,25
      šálek máslo rozpuštěné, na potírání
  • Náplň
    • 3
      ks houska
    • 2
      špetka mléko horké
    • 3
      lžíce máslo změklé
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička šalvěj sušená, drcená
    • 0,50
      lžička tymián sušený
    • 0,25
      lžička rozmarýn
    • 0,25
      lžička pepř mletý
    • 0,25
      lžička muškátový květ
    • 0,13
      lžička šafrán
    • 8
      plátek anglická slanina prorostlá
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce celer nadrobno nakrájený
    • 2
      lžíce mrkev nadrobno nakrájená

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát.
2
Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění přidáme vajíčka a umícháme.
3
Přidáme housky s mlékem, všechno koření a nakrájená krůtí játra, zamícháme.
4
Krůtu omyjeme, osušíme.
5
Máslo smícháme se 2 lžičkami soli a potřeme tím krůtu. Naplníme břišní dutinu nádivkou a stehna zkřížíme a přetáhneme volnou kůží ( v případě potřeby převážeme stehna ještě provázkem , nebo zašijeme ). Nádivka nesmí vytékat. Záleží jak velkou máme krůtu, někdy se nádivka nemusí všechna vejít, dá se tedy opéci na pánvi, nebo se přidat na pekáč ( lépe na pánvi ).
6
Krůtu vložíme položenou na zádech do klasického hlubšího pekáče ( normální pekáč na piškotovou buchtu, hloubka 6 cm stačí ), který je řádně vymazaný máslem.
7
Nejdříve pečeme odkryté asi 60 minut podléváme vývarem a potíráme máslem se solí.
8
Pak zaděláme pekáč alobalem a asi co 20-30minut potíráme krůtu výpekem.
9
Doba pečení záleží opět na velikosti krůty ( krocana ). Krůta 3,4kg se peče 2,5 hodiny.
10
Pečeme v dobře vyhřáté troubě pomalu ( na nižší stupeň, tzn. méně než na půlku ).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krocan ve vinném aspiku

Krocan ve vinném aspiku

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Cibule Houska Krůtí maso Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Pepř mletý Rozmarýn Šafrán Šalvěj Sůl Tymián Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
30
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Kissáci pláčou za »bráchu« Ace (†74): Sbohem, rockový vojáku

Kissáci pláčou za »bráchu« Ace (†74): Sbohem, rockový vojáku

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Nadívaný krocan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact