• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg kapr
    • 1
      lžička sůl
  • Nádivka
    • 60
      g máslo
    • 3
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 100
      g malé cibulky nakrájené a na másle osmažené
    • 200
      g houby žamoiony, hřiby, kozáci, ..- nakrájené a na másle osmažené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 40
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř vymyjeme, utěrkou osušíme. Osolíme. Skřele nadzvedneme a nůžkami žábry odstřihneme (při pečení hořknou). Ploutve odstřihneme či odsekneme. Maso z vyříznuté páteře seškrabeme, s mlíčím či jikrami smícháme, nadrobno vše posekáme. V misce sardelovou pastu s máslem do pěny utřeme a přidáme: žemle na čtvrtky v mléce namočené a poté vyždímané a přes sítko propasírované či na strojku umleté, vejce, žloutek, rozsekané rybí maso a vnitřnosti, osmaženou cibuli, jemně rozsekanou petrželku, podušené houby, strouhanku, pepř, sůl. Vše promícháme, hotovou nádivku do chladu postavíme, v píli nepolevíme.
2
Připraveného kapra vezmeme, nádivkou dírou ve hřbetě naplníme, otvor zašijeme, povrch osolíme. Naplněného kapra do pekáče vložíme, máslem rozpuštěným přelijeme, v troubě 3/4 hodiny pečeme. Vlastní šťávou občas kapra poléváme, dle potřeby zeleninovým vývarem šťávu doplňujeme. Z kapra upečeného motouz, kterým byl omotán, odstraníme, na porce rybu nakrájíme.
3
Na podlouhlou mísu kapra složíme do původní polohy, malými pečenými brambůrky obložíme, šťávou vypečenou přelijeme. Petrželkou ozdobíme, citron neopomeneme. Salát celerový doporučujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kapr Malé cibulky Máslo Mléko Pepř mletý Petrželka Sardelová pasta Strouhanka Sůl Vejce Žemle Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Afrika řezy

Afrika řezy

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

118
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
92
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
64
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
28
Bramborové noky
Bramborové noky
28
Domácí houskový knedlík
Domácí houskový knedlík

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact