• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg kapr
    • 1
      lžička sůl
  • Nádivka
    • 60
      g máslo
    • 3
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      lžička sardelová pasta
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 100
      g malé cibulky nakrájené a na másle osmažené
    • 200
      g houby žamoiony, hřiby, kozáci, ..- nakrájené a na másle osmažené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 40
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř vymyjeme, utěrkou osušíme. Osolíme. Skřele nadzvedneme a nůžkami žábry odstřihneme (při pečení hořknou). Ploutve odstřihneme či odsekneme. Maso z vyříznuté páteře seškrabeme, s mlíčím či jikrami smícháme, nadrobno vše posekáme. V misce sardelovou pastu s máslem do pěny utřeme a přidáme: žemle na čtvrtky v mléce namočené a poté vyždímané a přes sítko propasírované či na strojku umleté, vejce, žloutek, rozsekané rybí maso a vnitřnosti, osmaženou cibuli, jemně rozsekanou petrželku, podušené houby, strouhanku, pepř, sůl. Vše promícháme, hotovou nádivku do chladu postavíme, v píli nepolevíme.
2
Připraveného kapra vezmeme, nádivkou dírou ve hřbetě naplníme, otvor zašijeme, povrch osolíme. Naplněného kapra do pekáče vložíme, máslem rozpuštěným přelijeme, v troubě 3/4 hodiny pečeme. Vlastní šťávou občas kapra poléváme, dle potřeby zeleninovým vývarem šťávu doplňujeme. Z kapra upečeného motouz, kterým byl omotán, odstraníme, na porce rybu nakrájíme.
3
Na podlouhlou mísu kapra složíme do původní polohy, malými pečenými brambůrky obložíme, šťávou vypečenou přelijeme. Petrželkou ozdobíme, citron neopomeneme. Salát celerový doporučujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný pečený květák

Nadívaný pečený květák

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Kapr Malé cibulky Máslo Mléko Pepř mletý Petrželka Sardelová pasta Strouhanka Sůl Vejce Žemle Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

169
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
101
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
71
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
39
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
27
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Nadívaný kapr - na pečení a grilování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact