Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout tukem. (Jak nezdravé, ale jak dobré !) Zasypeme petrželovou natí a nakonec vyklepneme vejce, zamícháme, osolíme a opepříme.
2
Do bůčku vykrojíme kapsu, osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř, naplníme kapsu směsí a zašijeme. Dáme na pekáč, podlejeme trochou vody a zadělané pečeme při 180 °C. Po 20 min. nakrájíme vršek bůčku na čtverečky. Poléváme výpekem a po hodině pečení odděláme vršek a dopečeme dočervena.
3
Nejlepší je bůček studený s chlebem a různou zeleninou, ale výborný je i teplý s tradiční přílohou - brambory nebo zelí a knedlík. Hlavně je ale úspěšně vyzkoušený jako "delikatesa" při narozeninových oslavách.