• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
Napište svůj komentář k receptu

Nadívané pečené kvíčaly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívané pečené kvíčaly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks kvíčala obecná Možno použít i křepelky
    • 8
      plátek anglická slanina (nejlépe prorostlá)
    • 40
      g máslo
    • jalovec (několik kuliček)
    • sůl
  • Na nádivku
    • 250
      g kuřecí játra
    • 100
      g telecí játra
    • 20
      g sádlo
    • 0,50
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks houska
    • 4
      snítka petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na bramborové omeletky
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g brambory (studené prolisované)
    • 450
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce povařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
2
Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a za občasného podlévání pečte doměkka. Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut povařte a podle chuti přisolte. Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžete přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečené jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
3
Omeletky si připravte, zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout. Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Nadívané kuře

Nadívané kuře

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ramon de l | 18. 2. 2017 01:11

    Kvíčaly jsou dobré, ale celkem nudné, takové obyčejné. Nebyl by recept na řízek z pandy?

  • auusiu | 23. 11. 2016 23:00

    Dnes uz kopiruje na netu kde kdo jakykoliv recept!

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 10. 2011 10:21

    Máte pravdu, opraveno. Možná Makro, případně lepší řeznictví, kde prodávají třeba bažanty. Nejlépe výlet do Francie ;-)

  • Ladia
    Ladia | 5. 10. 2011 09:58

    Nepatří to spíše pod zvěřinu? A kde seženu kvíčalu, pominu-li lov? :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Houska Jalovec Kuřecí játra Kvíčala obecná Máslo Mléko Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl Telecí játra Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Marináda

Marináda

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Sbormistr míří do kin: Silný příběh podle Bambini di Praga

Sbormistr míří do kin: Silný příběh podle Bambini di Praga

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Nadívané kapsy - minutka
Nadívané kapsy - minutka
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané kuře
Nadívané kuře
Nadívané žampióny
Nadívané žampióny
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact