• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
Napište svůj komentář k receptu

Nadívané pečené kvíčaly

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívané pečené kvíčaly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks kvíčala obecná Možno použít i křepelky
    • 8
      plátek anglická slanina (nejlépe prorostlá)
    • 40
      g máslo
    • jalovec (několik kuliček)
    • sůl
  • Na nádivku
    • 250
      g kuřecí játra
    • 100
      g telecí játra
    • 20
      g sádlo
    • 0,50
      ks cibule
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 0,50
      ks houska
    • 4
      snítka petržel
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na bramborové omeletky
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g brambory (studené prolisované)
    • 450
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce povařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
2
Po 20 minutách snižte teplotu na 150 °C a za občasného podlévání pečte doměkka. Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut povařte a podle chuti přisolte. Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžete přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečené jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
3
Omeletky si připravte, zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout. Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

Nadívané kuře

Nadívané kuře

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ramon de l | 18. 2. 2017 01:11

    Kvíčaly jsou dobré, ale celkem nudné, takové obyčejné. Nebyl by recept na řízek z pandy?

  • auusiu | 23. 11. 2016 23:00

    Dnes uz kopiruje na netu kde kdo jakykoliv recept!

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 10. 2011 10:21

    Máte pravdu, opraveno. Možná Makro, případně lepší řeznictví, kde prodávají třeba bažanty. Nejlépe výlet do Francie ;-)

  • Ladia
    Ladia | 5. 10. 2011 09:58

    Nepatří to spíše pod zvěřinu? A kde seženu kvíčalu, pominu-li lov? :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Houska Jalovec Kuřecí játra Kvíčala obecná Máslo Mléko Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl Telecí játra Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
49
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
33
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Nadívané kapsy - minutka
Nadívané kapsy - minutka
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané křepelky po anglicku
Nadívané kuře
Nadívané kuře
Nadívané žampióny
Nadívané žampióny
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívané žampiony a la pizza
Nadívaný pečený květák
Nadívaný pečený květák
  • Recepty.cz
  • Nadívané pečené kvíčaly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact