Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a smícháme s vejci, zchladlými játry, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Křepelky nasolíme, naplníme nádivkou, obalíme slaninou a ovážeme provázkem. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme trošku vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu (podléváme).
2
Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat. Šťávu z křepelek přelijeme do kastrůlku, zahustíme moukou, dochutíme červeným vínem a povaříme. Na talíř dáváme 2 křepelky, kapustu a přeléváme šťávou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pája S
|25. 3. 2010 07:29
Zdeni,to nevadí,poradím si :-)
Zdena z JM
|24. 3. 2010 12:36
Ano Pájo,u nás je to už taky Albert,ale mám zafixovanou pořád Hypernovu.
Pája S
|24. 3. 2010 11:55
Zdeni,moc děkuji za info!! Hypernovu u nás nemáme,udělali z ní Albert.Ale třeba by ty křepelindy mohly mít i tam.Zkusím.Dík :-)
Zdena z JM
|24. 3. 2010 11:33
Pájo,zrovna včera jsme měli doma nabídku z hypernovy a byly tam mražené křepelky.Já jsem křepelky jedla asi před 10 lety v jedné zvěřinové restauraci někde u Mariánských lázní.Řekla bych,že chuť masa je taková neutrální a spíš záleží na chuti té nádivky.Ale je to delikatesa, asi ne zrovna levná,ale za vyzkoušení to stojí.
Pája S
|24. 3. 2010 10:52
Jo tak křepelky jsem ještě nejedla.Možná by je měli Jiří v Makru viď?Docela bych je ráda ochutnala.:-)Takto nadívané,samá dobrota a k tomu ještě obíračka co?