Maso omyjeme, osušíme, ostrým zářezem ze strany v něm vytvoříme kapsu a zevniř i zvenku ho osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme nasáknout. Mezitím osmahneme nasucho v pánvi slaninu pokrájenou na kostičky. Špenátové listy očistíme, zbavíme stonků a na krátkou dobu vložíme do vroucí vody, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Přidáme slaninu, vymačkaný toastový chléb, vejce, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a promícháme.
2
Touto nádivkou naplníme kapsu v mase,otvor sešijeme nebo uzavřeme masovými jehlami a přendáme do pekáčku. V troubě s polovinou vývaru a máslem dusíme pod poklicí při 200°C téměř doměkka. Asi 20 minut před dopečením poklici sundáme, maso během pečení poléváme výpekem.
3
Když je maso měkké, vyndáme ho stranou. Výpek svaříme, vodu necháme vypařit, zaprášíme moukou a krátce ji osmahneme. Přilijeme 2 dl vývaru,prošleháme a necháme provařit. Maso pokrájíme na plátky, které posypeme opraženými slunečnicovými semínky (nasucho) a přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme například s bramborovou kaší.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka Ewaldová
|30. 5. 2016 10:01
Bylo to vynikající, ale nejsme velcí jedlíci a abychom nemuseli jíst s manželem krůtí prso celý týden , zvolila jsem také kuřecí prso - dvě , a i tak nám ještě každému kousek masa zbyl na malou svačinu. Děkuji za recept.
Renata Ř.
|22. 8. 2011 20:42
Připravovala jsem je k nedělnímu obědu z kuřecích prsou a byly dokonalý :)