• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nadívaná krůta s dýní a křenem
Napište svůj komentář k receptu

Nadívaná krůta s dýní a křenem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nadívaná krůta s dýní a křenem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks krůta
    • sůl
    • 1
      lžíce kmín celý
    • 200
      g veka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks cibule velká
    • 400
      g dýně očištěná
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • pepř mletý
    • 100
      g piniové oříšky
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g křen nastrouhaný čerstvý
    • 5
      lžíce dijonská hořčice
    • 100
      g máslo
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli s dýní pokrájíme nadrobno a na trošce oleje krátce orestujeme. Mleté maso osolíme, opepříme, zapracujeme do něj namočenou veku, orestovanou zeleninu, oříšky a rozinky, nakonec hořčici i křen.
2
Krůtu naplníme nádivkou a otvor sešijeme. Vložíme do pekáče s máslem, podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou (alobalem) asi 100 minut, pak dopečeme dozlatova. Průběžně podléváme a otáčíme.
3
Podáváme s americkými nebo vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Telecí kapsa nadívaná žampiony

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 25. 3. 2010 08:02

    :-)))...když nevydržíš,pošleš fotku ty:-))),klíďo s kuřetem:-)))

  • Pája S | 25. 3. 2010 07:54

    No jestli je ta nádivka dobrá jak vypadá,tak kvůli ní koupim radši 3 kuřata než jí dělat míň.:-)) Z vlastních zdrojů ju?Tak to asi nevydržím.:-)

  • recepty 73 | 25. 3. 2010 07:40

    Až bude dýně a křen z vlastních zdrojů,bude i foto:-)Do kuřete to jde také,jen tu nádivku stačí udělat z míň než poloviční dávky.

  • Pája S | 25. 3. 2010 07:25

    Tedy ta nádivka vypadá hodně dobře.Šoupla bych ji klidně i do kuřete.Já tedy dýni nekupuji a je to chyba,má spousta karotenů .Jiří bude foto?:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dijonská hořčice Dýně Kmín Křen Krůta Máslo Mléko Mleté maso - vepřové Olej Pepř mletý Piniové oříšky Rozinky Sůl Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
12
Vietnamský bůček
Vietnamský bůček
11
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Švédští Roxette v Praze: Zahráli Holku modrookou!

Švédští Roxette v Praze: Zahráli Holku modrookou!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Nadívaná krůta s dýní a křenem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact