g
telecí maso
nebo drůbeží, pomleté (nebo mleté směsované)
4
ks
vejce
strouhanka
na zahuštění
1
špetka
muškátový květ
1
špetka
zázvor
máslo
1
lžíce
cukr
300
ml
hovězí vývar
2
lžíce
jíška
připravená
Postup přípravy receptu
1
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíž ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s uzeným masem doměkka. Vařené maso pokrájejte na malé kostičky, kedlubnu najemno posekejte a vše smíchejte s mletým masem, kouskem másla a vejci. Osolte, ochuťte a zahustěte strouhankou tak, aby hmota měla konzistenci asi jako na karbanátky.
2
Touto směsí naplňte vydlabané kedlubny. V kastrolu nechte na másle zkaramelizovat cukr. Vložte plněné kedlubny, zalijte je vývarem a zakryté nechte dusit asi 20 minut, až změknou. Zahustěte polotmavou jíškou a ochuťte muškátovým květem a zázvorem. Do omáčky přidejte nasekané zelené lístky a nechte je krátce podusit. Podávejte například se šťouchanými bramborami.