• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Napište svůj komentář k receptu

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks roštěnec nízký, nasucho vyzrálý
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • máslo
    • 100
      g lišky
    • 2
      ks šalotka středně velká
    • 35
      g vývar demi-glace
    • 100
      ml smetana 33%
    • karotka
    • špenát

Postup přípravy receptu

1
Nasucho vyzrálý nízký roštěnec začistěte a krájejte i s kostí na aspoň dva palce (5 cm) vysoké steaky. Posypte čerstvě mletým pepřem, pokapejte slunečnicovým olejem a nechte odstát. Pak maso zprudka opečte na grilu z obou stran a poté dopékejte na mírném ohni. Před podáváním nechte na teplém místě odpočinout a osolte.
2
Na omáčku z lišek zpěňte na másle 2 středně velké šalotky. Přidejte 100 g očištěných lišek a orestujte. Zalijte 30–40 g demi-glace (dlouho vařený, rosolovitý vývar z telecích kostí a zeleniny) a lehce povařte. Nakonec zjemněte 100 ml 33% smetany a podle chuti dosolte.
3
Karotku nakrájejte na kolečka, zlehka orestujte na másle, přidejte očištěný špenát, osolte a na mírném ohni zakryté duste ve vlastní šťávě. Když je zelenina měkká, odstavte ji z ohně a přidejte ještě lžičku másla. Podávejte nejlépe s domácími hranolky. „Tak, jak to děláme nejen u nás v Čestru, ale v celém Ambiente,“ dodává šéfkuchař.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nízký čokoládový dortík

Nízký čokoládový dortík

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina - rychle  a chutně

Dušená zelenina - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Karotka Lišky Máslo Pepř mletý Roštěnec Šalotka Slunečnicový olej Smetana Špenát Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Bramborové placky

Bramborové placky

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
53
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
49
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
26
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
24
Rybí filé zapečené se sýrem
Rybí filé zapečené se…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

Rock’n’roll i na talíři, vo*e! Ozzák peče svatomartinskou husu a vydává kuchařku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Nadívaná dýně
Nadívaná dýně
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná jarní kuřátka
Nadívaná kedlubna
Nadívaná kedlubna
  • Recepty.cz
  • Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact