https://www.caro.cz
Bála jsem se hořkosti kůry a tak jsem citrony i pomeranče s kůrou ponořila na pár minut do horké vody,pak nakrájela a vše naložila.Na štědrý den scedila a musím přiznat,že nám tak chutnalo,že jsem nakládala 25. znovu,aby bylo na silvestra.Jen na tu druhou várku jsem asi měla agresivnější citrony nebo pomeranče a výsledek je více hořkokyselý.Ale namíchané s džusem nemá chybu.Určitě udělám znovu,jen si budu dávat větší pozor na silnou hořkou kůru.
Víno používám to jaké je moment. doma. Suché nebo polosuché. Citróny ani pomeranče jsem nespařovala, tak nevím, co by to udělalo. Jen mám vyzkoušeno, že na podzim v době sběru bývají citróny víc hořké. Kůra a ta bílá část pod ní. Tak opatrněji.
Paní Radko,chtěla jsem se zeptat,jeké používáte víno ( suché,či jaké ? ) a zda se pomeranče a citrony s kůrou předem mají spařit.Děkuji
Mystery jsme si dávali kdysi v jedné horské boudě,ale je to tak dávno,že si nepamatuji,s čím jsme ho míchali.Od té doby jsem ho nikde v krámě neviděla.Takže určitě vyzkouším.