Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše zalijte vínem tak, aby bylo maso ponořené, a uložte přes noc do ledničky.
Maso vyjměte z marinády a osušte papírovou utěrkou, každou porci zlehka obalte v mouce. V litinovém hrnci rozehřejte asi 3 lžíce oleje a porce kuřete postupně zprudka opečte ze všech stran dozlatova.
Poté do výpeku přidejte ančovičky a nechte je rozpustit v oleji. Přidejte česnek z marinády, rajčata, opečené kuře, olivy a vše zalijte marinádou. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 180°C. Kuře se bude v troubě dusit 70 minut. Mezitím připravte polentu.
Česnek oloupejte a pokrájejte na silnější plátky. V rendlíku rozehřejte asi 5 mm vysokou vrstvu oleje, dejte do něj snítky rozmarýnu, zhruba minutu je restujte, poté přidejte česnek. Teď už opékejte velmi krátce, jakmile česnek začne hnědnout, vylovte ho spolu s rozmarýnem sítkem a nechte okapat.
V kastrolu přiveďte k varu 750 ml vody, vsypte polentu a míchejte. Polenta bude poměrně rychle houstnout, stále míchejte, dokud nevznikne hustá kaše. Jakmile začne kaše divoce bublat, odstavte ji z plotny. Vmíchejte česnek s rozmarýnem, máslo a nastrouhaný parmazán. Dochuťte solí. Kuře podávejte s polentovou kaší, přelité hustou omáčkou.