Já je dělám z vlašských,mám jich kvantum, a jsou výborné a první snězené.
Já dělala z lískových,ale jde i z vlašských, jak vám to vyhovuje...
Moc ráda bych letos vyzkoušela... jaké dáváte ořechy? Vlašské, lískové nebo je to jedno? Děkuji.
já je taky peču každoročně,s marmeládou pod ořechovou nádivkou.Jenom tu nádivku stříkám z pytlíku se širší "hubičkou",jde to lépe od ruky.Zaměstnávám tak svá dítka,taková pásová výroba...jedna marmošku,já stříkám nádivku a druhá dává oříšek...
Dělám je každý rok,patří mezi nejoblíbenější.Bílky šlehám jen tak,pára je zbytečná,opravdu.Záleží na tom,jak silnou placku máte,když je slaboučká,tak stačí fakt asi těch 5 minut,já ale radši dělám těsto silnější.Dávám 1
Dobroučké :-D. 1.
Dobroučké :-D.1.
Letos jsem je dělala poprvé,moc mi chutnají,dávám 1 a určitě budu příští vánoce opakovat.
taky jsem včera dělala a jsou yummi-yumii. a 5 minut je fakt málo.
Včera jsem pekla, jsou mooc dobré. Je opravdu lepší dát jen menší hromádku nádivky. Když jsem dala víc, tak se mi trošku rozjela. Mamka toto cukroví dělá tak, že vyválí těsto do pekáčku, pomaže nádivkou a upeče. Po upečení krájí na malé čtverečky - je to rychlejší než dělat knofílky.
Do těsta přídávám kakao, peču 15 min. při 180 stupních. Jsou výborné.
Také nešlehám nad párou, vykrajuji jako malé kytičky(s vlnkovým okrajem), průměr tak do 3 cm. našlehám bílky. V míse pak smíchám cukr a ořechy, přidám sníh z bílků, lehce promíchávám. Malou moka lžičkou dávám hromádky, navrch kousek vlašského ořechu (menší půlky, jinak je rozděluji na čtvrtiny). U nás se po první várce zapráší, tak přidělávám běžně i dvě ... Máme dost ořechů, tak mi to neva ....
Upekla jsem, byly velice dobré, jen nádivka mi nevyšla na poslední plech ( z jedné dávky jsem měla 4 plechy koleček ) ale to nevadí, dá se to slepit marmeládou :)
Právě jsem je dopekla, jsou vynikající, i když příště budu taky s nádivkou trošku lépe hospodařit. Jen doba pečení se mi nezdá - já jsem je pekla při 160 stupních 20 minut (!) a rozhodně nejsou připálené.
Držela jsem se instrukcí, takže jsem šlehala nad parou. Jen jsem neodhadla nádivku, takže některé knoflíky jí mají více a půl posledního plechu jsme musely šidit :-)) Recept je to vážně zajímavý, a vypadá moc pěkně - nadýchaný minidortíček :-)
Moc mi chutnají, ale nevidím důvod šlehat na páře, když se to pak peče. Jinak je to fajn recept, získala jsem ho před třemi lety a už je to stálice. Kopečky sněhu dělám vrchovaté a tak mně nádivka nezbývá. Na fotce jsou skoro placičky, ale u nás v reálu to vypadá jako nadýchaný minidortíček.
Souhlasím s Kajou, taky jsem sníh šlehala obyčejně a bohatě stačilo. Teď se to peče a neroztéká :-) Jedinou výhradu mám k množství nádivky - je toho hrozně moc, mohla bych udělat ještě tři dávky těsta a nádivka by na to stačila.
Sníh jsem ušlehala obyčejně - ne nad parou.Stačí dokonale. Doporučuji péct v opravdu mírnější troubě (asi 140),poprvé se trošku roztekly, ale byly i tak výborné.
Pekla je již moje babička a vždy nám velmi chutnali
Dobré, pečiem tiež, len pod orechový sneh dávam minikopček džemu.