• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Myslivecké knoflíky
Napište svůj komentář k receptu

Myslivecké knoflíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Myslivecké knoflíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 180
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
  • Nádivka
    • 3
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, vyválíme ho a vykrajujeme z něj menší kolečka, která klademe na plech. Zpracujeme nádivku - z bílků ušleháme sníh nad parou (2 hrnce, v jednom vaříme vodu a ve druhém, vloženém v hrnci prvním, šleháme sníh) a opatrně do něj vmícháme cukr s ořechy.
2
Kávovou lžičkou klademe kopeček nádivky na vykrájená kolečka a navrch posadíme lískový oříšek. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecké knoflíky II.

Myslivecké knoflíky II.

Vanilkovo-čokoládové knoflíky

Vanilkovo-čokoládové knoflíky

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdenka supolova | 7. 12. 2009 18:08

    Já je dělám z vlašských,mám jich kvantum, a jsou výborné a první snězené.

  • venyss venyss | 6. 12. 2009 21:18

    Já dělala z lískových,ale jde i z vlašských, jak vám to vyhovuje...

  • Petule B. | 6. 12. 2009 21:14

    Moc ráda bych letos vyzkoušela... jaké dáváte ořechy? Vlašské, lískové nebo je to jedno? Děkuji.

  • Iveta Šulcová | 6. 12. 2009 17:05

    já je taky peču každoročně,s marmeládou pod ořechovou nádivkou.Jenom tu nádivku stříkám z pytlíku se širší "hubičkou",jde to lépe od ruky.Zaměstnávám tak svá dítka,taková pásová výroba...jedna marmošku,já stříkám nádivku a druhá dává oříšek...

  • zdenka supolova | 4. 12. 2009 21:32

    Dělám je každý rok,patří mezi nejoblíbenější.Bílky šlehám jen tak,pára je zbytečná,opravdu.Záleží na tom,jak silnou placku máte,když je slaboučká,tak stačí fakt asi těch 5 minut,já ale radši dělám těsto silnější.Dávám 1

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:48

    Dobroučké :-D. 1.

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:47

    Dobroučké :-D.1.

  • Jarka Mastilová | 2. 1. 2009 12:53

    Letos jsem je dělala poprvé,moc mi chutnají,dávám 1 a určitě budu příští vánoce opakovat.

  • dania | 20. 12. 2007 12:50

    taky jsem včera dělala a jsou yummi-yumii. a 5 minut je fakt málo.

  • Marcela Burešová | 14. 12. 2007 07:40

    Včera jsem pekla, jsou mooc dobré. Je opravdu lepší dát jen menší hromádku nádivky. Když jsem dala víc, tak se mi trošku rozjela. Mamka toto cukroví dělá tak, že vyválí těsto do pekáčku, pomaže nádivkou a upeče. Po upečení krájí na malé čtverečky - je to rychlejší než dělat knofílky.

  • Jana P. | 12. 12. 2007 22:16

    Do těsta přídávám kakao, peču 15 min. při 180 stupních. Jsou výborné.

  • Majda V. | 16. 10. 2007 11:15

    Také nešlehám nad párou, vykrajuji jako malé kytičky(s vlnkovým okrajem), průměr tak do 3 cm. našlehám bílky. V míse pak smíchám cukr a ořechy, přidám sníh z bílků, lehce promíchávám. Malou moka lžičkou dávám hromádky, navrch kousek vlašského ořechu (menší půlky, jinak je rozděluji na čtvrtiny). U nás se po první várce zapráší, tak přidělávám běžně i dvě ... Máme dost ořechů, tak mi to neva ....

  • Blažena | 21. 12. 2006 06:41

    Upekla jsem, byly velice dobré, jen nádivka mi nevyšla na poslední plech ( z jedné dávky jsem měla 4 plechy koleček ) ale to nevadí, dá se to slepit marmeládou :)

  • Ivana | 16. 12. 2006 13:42

    Právě jsem je dopekla, jsou vynikající, i když příště budu taky s nádivkou trošku lépe hospodařit. Jen doba pečení se mi nezdá - já jsem je pekla při 160 stupních 20 minut (!) a rozhodně nejsou připálené.

  • Monika Šenkýřová | 4. 12. 2006 08:01

    Držela jsem se instrukcí, takže jsem šlehala nad parou. Jen jsem neodhadla nádivku, takže některé knoflíky jí mají více a půl posledního plechu jsme musely šidit :-)) Recept je to vážně zajímavý, a vypadá moc pěkně - nadýchaný minidortíček :-)

  • Dana G. | 2. 12. 2006 13:56

    Moc mi chutnají, ale nevidím důvod šlehat na páře, když se to pak peče. Jinak je to fajn recept, získala jsem ho před třemi lety a už je to stálice. Kopečky sněhu dělám vrchovaté a tak mně nádivka nezbývá. Na fotce jsou skoro placičky, ale u nás v reálu to vypadá jako nadýchaný minidortíček.

  • Eva Harmachová | 12. 12. 2005 19:27

    Souhlasím s Kajou, taky jsem sníh šlehala obyčejně a bohatě stačilo. Teď se to peče a neroztéká :-) Jedinou výhradu mám k množství nádivky - je toho hrozně moc, mohla bych udělat ještě tři dávky těsta a nádivka by na to stačila.

  • Kaja | 12. 12. 2005 15:50

    Sníh jsem ušlehala obyčejně - ne nad parou.Stačí dokonale. Doporučuji péct v opravdu mírnější troubě (asi 140),poprvé se trošku roztekly, ale byly i tak výborné.

  • Romana Kozáková | 9. 12. 2005 18:50

    Pekla je již moje babička a vždy nám velmi chutnali

  • Tereza Jarčušková | 2. 12. 2005 13:40

    Dobré, pečiem tiež, len pod orechový sneh dávam minikopček džemu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Karamelový krém

Karamelový krém

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

90
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
48
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Myslivecká paštika
Myslivecká paštika
Myslivecká polévka
Myslivecká polévka
Myslivecká směs
Myslivecká směs
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…
  • Recepty.cz
  • Myslivecké knoflíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact