• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Myslivecké knoflíky
Napište svůj komentář k receptu

Myslivecké knoflíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Myslivecké knoflíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 180
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
  • Nádivka
    • 3
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, vyválíme ho a vykrajujeme z něj menší kolečka, která klademe na plech. Zpracujeme nádivku - z bílků ušleháme sníh nad parou (2 hrnce, v jednom vaříme vodu a ve druhém, vloženém v hrnci prvním, šleháme sníh) a opatrně do něj vmícháme cukr s ořechy.
2
Kávovou lžičkou klademe kopeček nádivky na vykrájená kolečka a navrch posadíme lískový oříšek. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Myslivecké knoflíky II.

Myslivecké knoflíky II.

Vanilkovo-čokoládové knoflíky

Vanilkovo-čokoládové knoflíky

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdenka supolova | 7. 12. 2009 18:08

    Já je dělám z vlašských,mám jich kvantum, a jsou výborné a první snězené.

  • venyss venyss | 6. 12. 2009 21:18

    Já dělala z lískových,ale jde i z vlašských, jak vám to vyhovuje...

  • Petule B. | 6. 12. 2009 21:14

    Moc ráda bych letos vyzkoušela... jaké dáváte ořechy? Vlašské, lískové nebo je to jedno? Děkuji.

  • Iveta Šulcová | 6. 12. 2009 17:05

    já je taky peču každoročně,s marmeládou pod ořechovou nádivkou.Jenom tu nádivku stříkám z pytlíku se širší "hubičkou",jde to lépe od ruky.Zaměstnávám tak svá dítka,taková pásová výroba...jedna marmošku,já stříkám nádivku a druhá dává oříšek...

  • zdenka supolova | 4. 12. 2009 21:32

    Dělám je každý rok,patří mezi nejoblíbenější.Bílky šlehám jen tak,pára je zbytečná,opravdu.Záleží na tom,jak silnou placku máte,když je slaboučká,tak stačí fakt asi těch 5 minut,já ale radši dělám těsto silnější.Dávám 1

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:48

    Dobroučké :-D. 1.

  • venyss venyss | 4. 12. 2009 10:47

    Dobroučké :-D.1.

  • Jarka Mastilová | 2. 1. 2009 12:53

    Letos jsem je dělala poprvé,moc mi chutnají,dávám 1 a určitě budu příští vánoce opakovat.

  • dania | 20. 12. 2007 12:50

    taky jsem včera dělala a jsou yummi-yumii. a 5 minut je fakt málo.

  • Marcela Burešová | 14. 12. 2007 07:40

    Včera jsem pekla, jsou mooc dobré. Je opravdu lepší dát jen menší hromádku nádivky. Když jsem dala víc, tak se mi trošku rozjela. Mamka toto cukroví dělá tak, že vyválí těsto do pekáčku, pomaže nádivkou a upeče. Po upečení krájí na malé čtverečky - je to rychlejší než dělat knofílky.

  • Jana P. | 12. 12. 2007 22:16

    Do těsta přídávám kakao, peču 15 min. při 180 stupních. Jsou výborné.

  • Majda V. | 16. 10. 2007 11:15

    Také nešlehám nad párou, vykrajuji jako malé kytičky(s vlnkovým okrajem), průměr tak do 3 cm. našlehám bílky. V míse pak smíchám cukr a ořechy, přidám sníh z bílků, lehce promíchávám. Malou moka lžičkou dávám hromádky, navrch kousek vlašského ořechu (menší půlky, jinak je rozděluji na čtvrtiny). U nás se po první várce zapráší, tak přidělávám běžně i dvě ... Máme dost ořechů, tak mi to neva ....

  • Blažena | 21. 12. 2006 06:41

    Upekla jsem, byly velice dobré, jen nádivka mi nevyšla na poslední plech ( z jedné dávky jsem měla 4 plechy koleček ) ale to nevadí, dá se to slepit marmeládou :)

  • Ivana | 16. 12. 2006 13:42

    Právě jsem je dopekla, jsou vynikající, i když příště budu taky s nádivkou trošku lépe hospodařit. Jen doba pečení se mi nezdá - já jsem je pekla při 160 stupních 20 minut (!) a rozhodně nejsou připálené.

  • Monika Šenkýřová | 4. 12. 2006 08:01

    Držela jsem se instrukcí, takže jsem šlehala nad parou. Jen jsem neodhadla nádivku, takže některé knoflíky jí mají více a půl posledního plechu jsme musely šidit :-)) Recept je to vážně zajímavý, a vypadá moc pěkně - nadýchaný minidortíček :-)

  • Dana G. | 2. 12. 2006 13:56

    Moc mi chutnají, ale nevidím důvod šlehat na páře, když se to pak peče. Jinak je to fajn recept, získala jsem ho před třemi lety a už je to stálice. Kopečky sněhu dělám vrchovaté a tak mně nádivka nezbývá. Na fotce jsou skoro placičky, ale u nás v reálu to vypadá jako nadýchaný minidortíček.

  • Eva Harmachová | 12. 12. 2005 19:27

    Souhlasím s Kajou, taky jsem sníh šlehala obyčejně a bohatě stačilo. Teď se to peče a neroztéká :-) Jedinou výhradu mám k množství nádivky - je toho hrozně moc, mohla bych udělat ještě tři dávky těsta a nádivka by na to stačila.

  • Kaja | 12. 12. 2005 15:50

    Sníh jsem ušlehala obyčejně - ne nad parou.Stačí dokonale. Doporučuji péct v opravdu mírnější troubě (asi 140),poprvé se trošku roztekly, ale byly i tak výborné.

  • Romana Kozáková | 9. 12. 2005 18:50

    Pekla je již moje babička a vždy nám velmi chutnali

  • Tereza Jarčušková | 2. 12. 2005 13:40

    Dobré, pečiem tiež, len pod orechový sneh dávam minikopček džemu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

97
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
15
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Myslivecká paštika
Myslivecká paštika
Myslivecká polévka
Myslivecká polévka
Myslivecká směs
Myslivecká směs
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké knoflíky II.
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina
Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…
  • Recepty.cz
  • Myslivecké knoflíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact