nákládané žampiony
nejlépe malé hlavičky(nebo plátky)
1
lžíce
majoránka
sůl
pepř mletý
1
lžička
paprika
:sladká nebo pálivá-dle chuti
olej
česnek
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky), osolíme, opepříme, přidáme majoránku, papriku, česnek, scezené žampiony a dvě lžíce oleje. Řádně promícháme a dáme odležet do chladu nejlépe přes noc. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme zprudka směs dozlatova.Tu pak vyjmeme na talíř a do výpeku přidáme malinko vody, kterou necháme zpěnit (přejít varem) a maso šťávou přelijeme. Podáváme s bramborovou přílohou nebo s pečivem a vychlazeným pivem.