g
čerstvé houby
(kozáci, hříbky, holubinky, hlíva)
50
g
čočka
150
g
kořenová zelenina
1
ks
cibule
40
g
sádlo
2
lžíce
krupice
saturejka
česnek
petrželka
polévkové koření
sůl
Postup přípravy receptu
1
Den předem namočíme čočku do studené vody.
2
Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou.
3
Přidáme krájené houby a vaříme ještě asi 10 minut (až změkne čočka).
4
Vše dochutíme solí, česnekem a nakonec přidáme krájenou petrželku spolu s polévkovým kořením. Polévka je příjemně zahoustlá s intenzivní vůní po houbách.