• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mušle
Napište svůj komentář k receptu

Mušle

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mušle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
  • Nádivka
    • 100
      g mleté ořechy
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce marmeláda
  • Na obalení
    • cukr s vanilkou

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme v těsto. Necháme v chladu odpočinout. Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka plníme nádivkou, přehneme na polovinu, dobře umačkáme okraje, aby nádivka nevytékala. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v hodně horké troubě. Ihned po upečení obalujeme v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké mušle

Sladké mušle

Ďábelské mušle

Ďábelské mušle

Mušle s rajčaty a sýrem

Mušle s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • knoma
    knoma | 14. 12. 2011 08:02

    Tak přesně tento recept jsem včera udělala podle receptu mé kamarádky a jsou úplně úžasné, jen jsem místo ořechové náplně dala makovou. Sice to není úplně vánoční náplň, ale my máme mák rádi a navíc jeho symbolika se k Vánocům hodí.

  • Marsí | 12. 12. 2007 13:01

    Tak musím opravdu pochválit....jsou skvělé..:-) Di tady psala, že není dobré pracovat s Herou, já to riskla..šlo to moc dobře.Akorát jedna mlá změna...při tom zmatku jsem zapomněla, že do těsta přijde celé vejce a já tam dala jen žloutek..nic e nestalo, jsou úžasné. Poučena komentářema jsem do náplně dala trochu strouhanky a aby mi náplň nevytékala, tk jsem každou tu mušličku stejně jako pirožek ještě po okrajích přimáčkla vidličkou. Moc dobré..dávám za 1..:-)

  • Anonym | 20. 12. 2006 23:31

    Do náplně přidávám nastrouhané piškoty ne moc pouze na zahuštění a také nevytéhá. Se zavařeninou je náplň pikantnější, ale záleží na tom, o jakou se jedná,každá je jinak hustá. Dělala jsem i se švestkovými povidly, do kterých jsem přidala trochu strouhaného perníku a bylo o super

  • Eva | 20. 12. 2006 14:27

    Di, děkuju moc

  • Di | 20. 12. 2006 14:14

    Evo, nebojte se, není. Chce to však pracovat s máslem, ne například s Herou, která je mnohem měkčí. Těsto dejte do ledničky a potom pouze odkrajujte menší kousky na vyválení. Czkroví se dá jíst hned, takže to ještě stihnete. Já dělám jenom trochu jinak náplň: 100 g ořechů, 100 g cukru, 1 celé vajíčko + 1 žloutek (nevytéká).

  • Eva | 20. 12. 2006 14:08

    Já tedy když si pročítám recept ... stejně mouky jako tuku a navíc k tomu vajíčko a voda - to mi přijde, že bude těsto v tekutém stavu. Jaké máte, dámy kuchařky, zkušenosti? Děkuji

  • Anonym | 11. 12. 2006 07:31

    Já jsem udělala náplň od pí. Vencové (dala jsem velmi malý žloutek), z mušliček vylezla tak akorát, tzn. jen že je vidět, ale nevytekla úplně ven. Z poloviční dávky jich mám 60 ks a náplň mi stačila akorát - chce to asi dávat méně, protože těsto i náplň během pečení nabydou.

  • Iveta Šulcová | 9. 12. 2006 16:07

    tak jsem dneska taky dopekla,opravdu super! Akorát náplně bylo málo,tak jsem musela přidělat.Zkoušela jsem náplň od paní Vencové a ta mi bohužel vytekla,ale náplň od paní Jitky je vynikající,ani se nehla.Dávám 1* oběma!

  • Fleur | 9. 12. 2006 12:07

    Poznámka pro všechny, kdyby Vám náplň tekla jako mě, tak přidejte trochu strouhaných piškotů a je to vynikající

  • Alina | 9. 12. 2006 12:06

    Lucie klidně tam přidejte oříšky lískové, to nvadí

  • jink | 9. 12. 2006 00:39

    móóc dobré

  • Lenka K | 9. 12. 2006 00:16

    Dnes jsem mušle pekla poprvé a jsou vynikající.

  • Lucie | 8. 12. 2006 23:27

    Prosim o radu,muzu dat do naplne mlete liskove orechy?

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 5. 12. 2006 12:55

    Výborné, krásně se upekly ,jsem velice spokojená. Recepty paní Vencové na vánoční cukroví jsou opravdu vynikající, kromě svých tradičních vždy vyzkouším její recept a jsem velice spokojená. Tímto paní Vencové velice děkuji!

  • Áda Kopcová | 1. 12. 2006 15:15

    Naprosto skvělé .Nemusíte nechávat uležet .

  • Jarka z Bratislavy | 26. 11. 2006 19:08

    Jeden z najlepších zákuskov u nás od minulých Vianoc. Mušličky pečiem aj na iné slávnostnejšie príležitosti mojim najbližším i priateľom.Vrele odporúčam zaradiť do vianočného receptára.

  • helena vejnarová | 19. 6. 2006 18:45

    já je dělám už léta letoucí na Vánoce ale marmeládu do náplně nedávám tak to vyzkouším..do náplně dávám lžíci másla aby byla vláčná

  • V. Vencová | 6. 1. 2006 19:58

    Paní Jano W. jsem ráda, že Vám mušle i kokosové medové pečivo chutnalo a že recepty zařadíte do oblíbených. Také je již dělám léta (mušle s náplněmi s různými obměnami) a chutnají nám

  • Jana Wernischova | 5. 1. 2006 21:03

    Paní Vencová, s těstem se báječně pracuje, je to fakt příjemné. Použila jsem nejmenší takovou tu překlápecí formičku, která současně vykrajuje i uzavírá, např. bramborové taštičky apod. a prodávají ji ve 3 velikostech. Hned po upečení mi moc nechutnalo, měla jsem dojem, že to je "sprosté nudlové těsto" bez chuti a zápachu. A teď se vám musím strašně omluvit a poděkovat - po uležení byly tak výtečné, že zmizely velmi rychle a rozhodli jsme se je zařadit do pečiva, které si pečeme i přes rok. Fakt dík!

  • Zlata | 20. 12. 2005 13:27

    Včera se už povedly super! Moc děkuji za rady.

  • as | 19. 12. 2005 07:35

    výborné i pro začátečníky! Použila jsem náplň paní Jitky - jen jsem přidala trochu rumu a vanilku na "zavonění", mušle se při pečení krásně otevřely a nic nevyteklo. Dávám 1!!

  • Anonym | 16. 12. 2005 19:57

    Velmi dobře se mi upeklo, nic nevyteklo, asi se má dávat hustá zavařenina já dávám rybízovou

  • Jitka Malinová | 15. 12. 2005 12:45

    Dávám trochu jinou naplň, kdo chce, může vyzkoušet tuto: 10 dkg mletých ořechů, 10 cukru, 1 žloutek, 1 celé vajíčko. Hmota je tužší, ale zase mi nikdy nevytekla.

  • biba | 15. 12. 2005 11:17

    Vcera som ich robila a tak isto mi napln cela vytiekla na plech.Takze asi tiez som dala vela naplne.

  • Alis | 14. 12. 2005 14:50

    Pro Zlatu: Náplň mi nikdy nevytekla, dávam ji asi méně, dám hromádku náplně, přeložím, umačkám úplně a pak ještě přejedu vykrajovátkem, aby byl okraj zubaty po upečení obalím v cukru, peču asi při 180 - 190 °. Takže dělám trochu jinak než ostatní kuchařky, které nechávají mezírku, aby bylo vidět trochu náplně. Je to naše oblíbené cukroví

  • Jitka Malinová | 14. 12. 2005 12:38

    Pro Zlatu: teplota je až dost vysoká, asi jste dávala moc náplně. Já nechávám uprostřed mezírku a dávám do ní oříšek. Vyleze to trošku ven, ale né až na plech. Do kolečka o průměru 5 cm dávám menší 1/2 kávové lžičky. Ale dělám trochu jinou nádivku. tuto nemám vyzkoušenou.

  • Zlata | 14. 12. 2005 10:22

    Prosím o radu, náplň mě vytekla na plech. Málo vyhřátá trouba? Pekla jsem na 200 stupňů.

  • Marta | 13. 12. 2005 23:30

    Už mám upečeno a je to výborné. Všem doporučuji.

  • Alina | 13. 12. 2005 19:20

    Marto, do těsta nepatří cukr, náplň je sladká a ještě se obaluje v cukru nebo někdy neobaluji a poléáím cukrovou polevou a sypu sekanými ořechy, je to naše oblíbené cukroví

  • Jitka Malinová | 13. 12. 2005 10:33

    Cukr stačí v náplni a pak se to obaluje. Já dávám ještě do prostředka mezi dva kraje lískový oříšek, nebo stříbrnou kuličku, pak to vypadá jako lastura s perlou ....

  • Marta | 12. 12. 2005 21:00

    Do těsta se nedává žádný cukr?

  • Lubor | 7. 12. 2005 15:59

    Také se povedlo, díky, moc dobré udělám ještě další dávku

  • Di | 21. 10. 2005 19:36

    Pokud na náplŃ smícháme oříšky s náhradním sladidlem (například Sorbitem nebo Clarou nebo alespoň fruktózou) a vajíčkem a po upečení jen jemně sladidlem poprášíme, máme tu variantu pro diabetiky.

  • AŤA | 21. 10. 2005 19:14

    Tenhle recept znám, je to náš oblíbený

  • Květa Dostálová | 7. 10. 2005 19:06

    Jednička podtržená, loni jsem dělala

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Chlazení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Mleté ořechy Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

51
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení
Műsli tyčinky
Műsli tyčinky
Müsli tyčinky II.
Müsli tyčinky II.
Mušle (Slávky) s rajčaty
Mušle (Slávky) s rajčaty
Mušle s rajčaty a sýrem
Mušle s rajčaty a sýrem
Muzika, ovocná kaše
Muzika, ovocná kaše
  • Recepty.cz
  • Mušle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact