Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk. Poté okořeníme, dodáme rajčátka a rozprostřeme na cukety. Další půlkou cuket rovnoměrně přikryjeme maso, podlejeme vodou a dáme péct zhruba na 45 min. při 200 °C.
Z mouky, mléka, vejce a trošky soli uděláme řídké těstíčko (jako na palačinky), polejeme musaku a zapečeme dalších 10 min.¨Lze připravit i z brambor, ale teď je doba cuket a mně osobně se zdá ta cuketová chuť jemnější. Kdo rád ostré může přidat i pálivé :-)
Anonyme, mlade cuketky se nemuseji loupat, chutnaji pak vytecne!
Anonym
|24. 7. 2006 23:11
prosím Vás, ty cukety neloupete?děkuji Kamila
Hana Srnová
|24. 7. 2006 17:28
Vyzkoušela jsem, chutnalo celé rodině. Dávám 1. Do mletého jsem přidala ještě česnek, na můj vkus tam bylo trochu moc masa, příště dám méně:-) .
Anonym
|15. 10. 2005 20:23
Ja jsem tento vyborny recept taky upravila,aby byll ehceji stavitelny,misto mleka netucny jogurt a vice,misto mouky kukuricny skrob,do teto jogurtove zalivky jsm dala susenou matu pro vyraznejsi chut.Davam jednicku.
Dagmar Rejzková
|17. 8. 2005 11:28
Místo vepřového mletého jsem použila krůtí maso.Bylo to dietnější a chuťově velmi výrazné.
Hana Svobodová
|11. 8. 2005 14:04
Doporučuji přidat do mletého hodně (ale opravdu hodně) posekané zelené petrželky, udělá to výbornou chuť. Místo palačinkového těsta také možno zamíchat do jedné kysané smetany jedno vejce a l lžíci hladké mouky. Také výborné a jednoduché.