• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Musaka III.
Napište svůj komentář k receptu

Musaka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • brambory
    • sůl
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • petrželka
    • mleté maso
    • oregáno
    • lilek
    • muškátový oříšek
    • sýr eidam nebo gouda
  • Bešamel
    • 1
      lžička máslo
    • sůl
    • 3
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
2
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme petrželku a muškátový oříšek. Dobře promícháme a trochu předsmažíme.

RADA: Jak vybrat kvalitní a čerstvé mleté maso bez přidané vody?

3
Na plech uděláme 2 vrstvy - brambory lilek a mezi to dáme sekanou.
4
Bešamelem přelijeme plech. posypeme sýrem a zapečeme v troubě.

RADA: Nejlepší recepty z lilku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

Bešamelová prsíčka v pršutu …

Lilek se sýrem feta

Lilek se sýrem feta

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Filip | 19. 1. 2015 17:34

    Přesně tak ;-)

  • Sadilkovi30 | 10. 1. 2014 10:59

    Já bohužel nevím, jak má vypadat správná řecká musaka, ale tento zkrácený a jednoduchý recept jsem vyzkoušela a bylo naprosto super.

  • Veselá tetička | 5. 2. 2013 19:17

    Já jsem jedla Musaku jednou a mám takový dojem, že tam byla rýže a hodně zeleniny, chtěla bych ji vyzkoušet, ale nemám odvahu. :-D :-)

  • Jana | 23. 7. 2012 16:50

    Zajímalo by mě která hlavinka tohle vymyslela a vypustila do světa,recept je zkrácený chybí tam dosti ingrediencí a přebývá např.oregano....I ten bešamel se podle řeckého způsobu na musaku připravuje jinak.To je katastrofa! Musaka je dosti pracné jídlo a vyžaduje dlouhou přípravu.Ale všechen čas a bolavá záda se Vám vrátí ve vynikající chuti tohoto jídla doplněnou sklenkou retsiny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Lilek Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petrželka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Sýr Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Andělská očka

Andělská očka

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Treska na gril

Treska na gril

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

68
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
56
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s…
49
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
47
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Těstovinový salát s…
46
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj vlastní kuskus
Můj vlastní kuskus
Mulligan stew, základní recept
Mulligan stew, základní recept
Musaka se špenátem
Musaka se špenátem
Musaka z cuket
Musaka z cuket
Musaka z lilku - Balkán
Musaka z lilku - Balkán
  • Recepty.cz
  • Musaka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact