Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
2
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme petrželku a muškátový oříšek. Dobře promícháme a trochu předsmažíme.
Já bohužel nevím, jak má vypadat správná řecká musaka, ale tento zkrácený a jednoduchý recept jsem vyzkoušela a bylo naprosto super.
Veselá tetička
|5. 2. 2013 19:17
Já jsem jedla Musaku jednou a mám takový dojem, že tam byla rýže a hodně zeleniny, chtěla bych ji vyzkoušet, ale nemám odvahu. :-D :-)
Jana
|23. 7. 2012 16:50
Zajímalo by mě která hlavinka tohle vymyslela a vypustila do světa,recept je zkrácený chybí tam dosti ingrediencí a přebývá např.oregano....I ten bešamel se podle řeckého způsobu na musaku připravuje jinak.To je katastrofa!
Musaka je dosti pracné jídlo a vyžaduje dlouhou přípravu.Ale všechen čas a bolavá záda se Vám vrátí ve vynikající chuti tohoto jídla doplněnou sklenkou retsiny...