• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Musaka III.
Napište svůj komentář k receptu

Musaka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
Musaka III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • brambory
    • sůl
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • petrželka
    • mleté maso
    • oregáno
    • lilek
    • muškátový oříšek
    • sýr eidam nebo gouda
  • Bešamel
    • 1
      lžička máslo
    • sůl
    • 3
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji.
2
Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme petrželku a muškátový oříšek. Dobře promícháme a trochu předsmažíme.

RADA: Jak vybrat kvalitní a čerstvé mleté maso bez přidané vody?

3
Na plech uděláme 2 vrstvy - brambory lilek a mezi to dáme sekanou.
4
Bešamelem přelijeme plech. posypeme sýrem a zapečeme v troubě.

RADA: Nejlepší recepty z lilku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

Bešamelová prsíčka v pršutu …

Lilek se sýrem feta

Lilek se sýrem feta

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Filip | 19. 1. 2015 17:34

    Přesně tak ;-)

  • Sadilkovi30 | 10. 1. 2014 10:59

    Já bohužel nevím, jak má vypadat správná řecká musaka, ale tento zkrácený a jednoduchý recept jsem vyzkoušela a bylo naprosto super.

  • Veselá tetička | 5. 2. 2013 19:17

    Já jsem jedla Musaku jednou a mám takový dojem, že tam byla rýže a hodně zeleniny, chtěla bych ji vyzkoušet, ale nemám odvahu. :-D :-)

  • Jana | 23. 7. 2012 16:50

    Zajímalo by mě která hlavinka tohle vymyslela a vypustila do světa,recept je zkrácený chybí tam dosti ingrediencí a přebývá např.oregano....I ten bešamel se podle řeckého způsobu na musaku připravuje jinak.To je katastrofa! Musaka je dosti pracné jídlo a vyžaduje dlouhou přípravu.Ale všechen čas a bolavá záda se Vám vrátí ve vynikající chuti tohoto jídla doplněnou sklenkou retsiny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Lilek Máslo Mléko Mleté maso Muškátový oříšek Olivový olej Oregáno Pepř mletý Petrželka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Sýr Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

1184
Dýňová tortila
Dýňová tortila
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
47
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
40
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
30
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Herec Jiří Lábus (75): Zachránil oblíbeného zpěváka!

Herec Jiří Lábus (75): Zachránil oblíbeného zpěváka!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj vlastní kuskus
Můj vlastní kuskus
Mulligan stew, základní recept
Mulligan stew, základní recept
Musaka se špenátem
Musaka se špenátem
Musaka z cuket
Musaka z cuket
Musaka z lilku - Balkán
Musaka z lilku - Balkán
  • Recepty.cz
  • Musaka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact