Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi, na kterou vhodíme hrstku rýže, cibuli a mleté maso, vše posolíme, popepříme. Smažíme asi 5 minut za stálého míchání.
2
Do pečící mísy nasypeme nakrájené brambory, posolíme a přidáme obsah pánvičky. Přilijeme loupaná rajčata, vše dobře promícháme, mísu přikryjeme a pečeme 1,5 hodiny v troubě na 250 °C. Podáváme s kyselými okurky.
3
Pokud chceme použít čerstvá rajčata, která musíme oloupat, přidáváme 1 dcl vody.
Máš naprostou pravdu,musaku dělám už několik let a spousta věcí tomuto receptu chybí např.:bešamel,koření...
kika
|4. 1. 2011 13:32
v Řecku sem žila,vždy je základní surovinou brambor! 8-)
??!!!
|4. 1. 2011 10:13
To nemá s musakou nic společnýho :-\ to je totální receptová vražda!!! :-P
jarda
|15. 11. 2010 11:09
to je uplnej blaf a nesmysl :-D
Michal Labuda
|6. 7. 2006 20:19
Kdyby to pekla 1,5 hod. na 250, tak to pěkně spálí
Anonym
|13. 7. 2005 10:24
Recept je dobry, ale...chybi tam sladka paprika, zalivka z mleka, mouky a vajicka...zato prebejva ryze:-))) Ryze se dava do musaky z tikvic (cukety)
pupen Hons
|22. 6. 2005 12:17
Recept od Naďi je výborný!!!
Katka
|18. 3. 2005 13:14
já měla také musaku v Řecku a byly tam jak brambory, tak lilky..
marcela slamdeckova
|26. 2. 2005 17:29
tenhle recept mam z Bulharska,od sveho strejdy,ale jak rikate receptu je mnoho a urcite by me zajimal ten s tim zelim a spenatem!
Pilence
|24. 2. 2005 11:34
Souhlasim z Nadou, ze recka musaka (ta nejznamejsi a klasicka) je z lilku, ale musim se zastat i Marcely, protoze receptu na musaku je mnoho, mam z Balkanu dovezeny recept i na musaku napr. ze zeli, testovin, spenatu, tikvic... A mam i recept na obdobnou musaku jako uvedla Marcela - tedy z brambor a mleteho masa. Pile
Naďa
|24. 2. 2005 11:01
Nevím,pokud jsem jedla musaku(v Řecku),nebyly v ní nikdy brambory,ale lilky!Nebyla tam rýže,ale sýr.Proto jsem se rozhodla dát sem recept na ŘECKOU musaku.