• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Musaka
Napište svůj komentář k receptu

Musaka

autor: kidomarcela
0.0
moje hodnoceni
1.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory 400-500
    • 500
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      plechovka rajčata oloupaná
    • 1
      hrst rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi, na kterou vhodíme hrstku rýže, cibuli a mleté maso, vše posolíme, popepříme. Smažíme asi 5 minut za stálého míchání.
2
Do pečící mísy nasypeme nakrájené brambory, posolíme a přidáme obsah pánvičky. Přilijeme loupaná rajčata, vše dobře promícháme, mísu přikryjeme a pečeme 1,5 hodiny v troubě na 250 °C. Podáváme s kyselými okurky.
3
Pokud chceme použít čerstvá rajčata, která musíme oloupat, přidáváme 1 dcl vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dadulka_98 | 7. 1. 2012 13:14

    Máš naprostou pravdu,musaku dělám už několik let a spousta věcí tomuto receptu chybí např.:bešamel,koření...

  • kika | 4. 1. 2011 13:32

    v Řecku sem žila,vždy je základní surovinou brambor! 8-)

  • ??!!! | 4. 1. 2011 10:13

    To nemá s musakou nic společnýho :-\ to je totální receptová vražda!!! :-P

  • jarda | 15. 11. 2010 11:09

    to je uplnej blaf a nesmysl :-D

  • Michal Labuda | 6. 7. 2006 20:19

    Kdyby to pekla 1,5 hod. na 250, tak to pěkně spálí

  • Anonym | 13. 7. 2005 10:24

    Recept je dobry, ale...chybi tam sladka paprika, zalivka z mleka, mouky a vajicka...zato prebejva ryze:-))) Ryze se dava do musaky z tikvic (cukety)

  • pupen Hons | 22. 6. 2005 12:17

    Recept od Naďi je výborný!!!

  • Katka | 18. 3. 2005 13:14

    já měla také musaku v Řecku a byly tam jak brambory, tak lilky..

  • marcela slamdeckova | 26. 2. 2005 17:29

    tenhle recept mam z Bulharska,od sveho strejdy,ale jak rikate receptu je mnoho a urcite by me zajimal ten s tim zelim a spenatem!

  • Pilence | 24. 2. 2005 11:34

    Souhlasim z Nadou, ze recka musaka (ta nejznamejsi a klasicka) je z lilku, ale musim se zastat i Marcely, protoze receptu na musaku je mnoho, mam z Balkanu dovezeny recept i na musaku napr. ze zeli, testovin, spenatu, tikvic... A mam i recept na obdobnou musaku jako uvedla Marcela - tedy z brambor a mleteho masa. Pile

  • Naďa | 24. 2. 2005 11:01

    Nevím,pokud jsem jedla musaku(v Řecku),nebyly v ní nikdy brambory,ale lilky!Nebyla tam rýže,ale sýr.Proto jsem se rozhodla dát sem recept na ŘECKOU musaku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mleté maso Pepř mletý Rajčata oloupaná Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact