Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (nebo na kostky, chcete-li), osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm osmažíme a vyjmeme. Mělo by být lehce nahnědlé, ale bude se ještě vařit v omáčce.
2
Cibuli nakrájíme, česnek také, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Vsypeme na pánev s olejem, kde se dělalo kuře, a pozvolna smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přisypeme kari, kmín, kurkumu, sušený koriandr a cayenský pepř. Přidáme lžíci vody a ještě asi minutu pozvolna smažíme, ať se z koření uvolní chutě. Potom přidáme rajčata (nakrájená nakladaná) a bílý jogurt.
3
Přidáme garam masala, čerstvý koriandr, v případě potřeby dosolíme, přilejeme asi 50 ml vody, vše promícháme a do omáčky vložíme zpět kuřecí maso. Pokud máme rádi ostřejší jídla, teď je vhodná chvíle přidat chilli papričku. Přikryjeme pokličkou, za občasného zamíchání a obrácení kuřete vaříme na mírném ohni zhruba 20 minut.
4
Na závěr přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Výborné s rýží.
5
Tento recept je zajímavou alternativou k receptům na kari, kde většinou najdete postup "osmažte kuřecí maso, přisypte kari, zalejte smetanou, podávejte s rýží", ale i přesto jde o recept velmi jednoduchý. Spojení kari, rajčat a bílého jogurtu může znít poněkud netradičně (i já k němu měl velkou nedůvěru), ale ve výsledku jde o jedno z nejlepší kari jídel, jaké jsem kdy měl.