Množství kterékoli z ingrediencí je možné upravit podle počtu osob nebo podle chuti.
2
Špagety vaříme 10min v osolené vodě (je možno přidat trochu olivového oleje). Zatímco se vaří, rozmícháme s troškou mléka v hrnečku rozšlehané vejce a do směsi přidáme koření (sladká paprika, sůl, bílý pepř -- množství podle chuti). Vymažeme hlubší zapékací mísu.
3
(Pokud nepoužíváme hotovou omáčku -- já používám panzani s mletým masem -- je dobré začít na tomto místě s přípravou omáčky; záleží, jak dlouho trvá.)
4
Troubu předehřejeme na 200°C.
5
Hotové špagety propereme studenou vodou, odkapeme a nasypeme do zapékací mísy. Těstoviny v míse zalijeme vajíčkovo-mléčnou směsí, pokud možno rovnoměrně (cílem není, aby špagety v mléce "plavaly"). Potom přidáme omáčku, kterou rozprostřeme v tlusté vrstvě na špagety. Pokud máme omáčky moc, celý obsah mísy promícháme.
6
Navrch klademe slaninu (nebo jinou uzeninu dle chuti, předsmahnuté mleté maso etc.) a mozzarellu nakrájenou na plátky.