koření
bazalka, italská směs nebo cokoliv co vám chutná
sůl
olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje osmahneme zlehka cibulku. Když mírně zezlátne, zalijeme vodou a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypeme kuskus, v kterém jsme rozmíchali předem asi lžíci oleje.
2
Přidáme olivy, nakrájená rajčata, koření a česnek a za stálého míchání čekáme, dokud se veškerá voda nevstřebá.
3
Poté kuskus přiklopíme a necháme asi 10 min odstát, kuskus zatím krásně změkne.
Tento recept na kuskus se mi zamlouval ze všech nejvíc na těchto stránkách. Olivy, italské koření, bazalka... dělala jsem ve čtyřnásobné dávce a vyplatilo se. Moc nám chutnal. Ještě jsem teda před servírováním posypala sýrem, trochu mi tam chyběl.
Katka
|7. 2. 2012 19:48
Moc dobré, takový italský kuskus. Místo čerstvých rajčat jsem teď v únoru použila krájená a taky to bylo moc dobré. Hádám, že těch 80 gramů kuskusu je asi porce pro jednu osobu.