• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Můj oblíbený mrkvový dort
Napište svůj komentář k receptu

Můj oblíbený mrkvový dort

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      g pomazánkové máslo nebo cream cheese
    • 1
      lžička citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prošlehat cukr, vajíčka, olivový olej (napěnit), přidáme mouku a všechny suché ingredience. Nakonec vmícháme ořechy a mrkev. Můžeme také přidat různé kandované ovoce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Peču ve čtvercové formě na pečícím papíře. Pečeme na 150 -180 °C 1 a 1/2 hodiny.
3
Mezitím připravíme polevu (spíše nátěrku). Vyšleháme pořádně máslo s pomazánkovým máslem, přidáme citronovou kůru a cukr a necháme ještě v lednici trochu ztuhnout. Nanášíme na upečený, zchladlý dort. Skladujeme v lednici. Navrch ještě můžeme nastrouhat citronovou kůru spolu s ořechy.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

4
Forma průměr 23 cm (čtverec nebo kruh).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Mrkvový dort trošku jinak

Mrkvový dort trošku jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cupasim | 15. 5. 2019 11:56

    nejlepší, často ho dělám, nyní jsem zase šla a jelikoř nemám recept nikde napsaný, koukám vždy sem na recept, ale není tu. Nemáte ho někdo?? Prosím kam zmizel recept?? :''O :''O :''O

  • Eva | 27. 11. 2014 16:06

    Neb se recept jmenuje DORT šoupla jsem ho do dortové formy a teď čekám, čekám, čekám.. Pochopitelně tam za půlhodiny nebude ;-) To jen kdyby náhodou měl někdo stejný úmysl, aby s tím počítal ;-)

  • seveřanka | 11. 9. 2014 14:13

    Delší dobu jsem surfovala na netu a hledala neokoukaný recept na zajímavé řezy, které bych mohla upéct naší víkendové návštěvě. Povedlo se a mrkvovou buchtu jsem uspěšně upekla a musím dodat, že opravdu byla vláčná, křehká a moc dobrá. Doporučuji i méně zdatným kuchařkám, bude mít úspěch u dětí i chlapů. ;-) Navíc moc pěkně voní !!!

  • AaaNi | 25. 5. 2014 09:55

    Po svém prvním pokusu podle jiného receptu jsem se svého oblíbeného mrkvového dortu nedočkala.. ale tenhle mi to bohatě vynahradil - je vynikající!! :) Trošku jsem si ho upravila na svou malou remosku a ubrala ca třetinu cukru. Dala jsem slunečnicový olej, místo ořechů mandličky + rozinky. A jako polevu a zároveň i na promazání jsem udělala jednoduchou a zdravější směs nízkotučného tvarohu + 1 zakysané smetany + cukru + citronové šťávy. Celý dort jsem posypala skořicí a posypala mandličkami na plátky. Moc oceňuji, že je tenhle recept "hrníčkový". Ještě jednou velké DOPORUČENÍ ;)

  • matyas | 21. 4. 2014 09:03

    Naprosto vynikající, vláčný, snědený raz - dva. Ukládám mezi své oblíbené.

  • Marketa | 16. 2. 2013 17:45

    Super dort,jednoduche rychle. Je vlacny,prostě mňamka ;-) už mám uloženo! Diiiky O:-)

  • Jana | 28. 1. 2013 14:00

    Upekla jsem jako buchtu na plech a bez krému, dala jsem jen 1 hrnek cukru a přidala 1/2 hrnku mléka a bylo to opravdu vynikající. Snědli jsme sami s manželem do druhého dne :-)

  • Bruflu | 24. 2. 2012 09:41

    Dortík jsem upekla,chválím. Moc se mi líbí suroviny. Taktéž jsem snížila cukr na 1,5 hrnku. Příště možná uberu. Je skvělý!!! Jako ozdobu nahoru jsem použila marcipánové mrkve s natí :-))))) Určitě si ho zopakuju :-)

  • Zounik | 3. 2. 2011 12:11

    Tento dort je naprosto vynikající!!! Peču ho v dortové formě, po vychladnutí podélně jednou nebo dvakrát rozříznu a naplním polevou. Je pravda že používám dvakrát tolik surovin :) Pak celý dort potřu polevou, kterou ozdobím praženými mandlemi. Dort není přeslazený, má kráááásnou barvu a u nás v lednici nevydrží déle jak jeden den :-))

  • Zuzana Lstiburková | 26. 2. 2010 15:23

    jen poznámka ke kondenzovanému ovoci - autorka měla určitě na mysli ovoce kandované :)

  • Táňa K. | 30. 3. 2009 19:34

    Dnes jsem buchtu upekla opět na plechu, opět snížila množství cukru v těstě a mouku použila jen bílou. A tentokrát jsem zkusila i polevu. Tu jsem vymíchala ze 100 g másla, 300 g Lučiny, kůry a šťávy z půlky citrónu a 1 hrnku moučkového cukru. Je to velmi jedlé, osvěžující.

  • Táňa K. | 29. 4. 2008 20:17

    Před chvilkou dopečeno a ochutnáno. Pekla jsem na plechu s vyšším okrajem, do těsta přidala rozinky a trochu nemletého máku (aby to trošku křupalo) a je to skvělé, kypré, šťavnaté. Jen cukr v těstě jsem snížila na 1,5 hrnku a i tak je to dost sladké. Polevu jsem vynechala, ale příště zkusím i s ní.

  • Hana Vackova | 26. 7. 2007 04:01

    jo ten ananas je pravda,mam take jeden recept s nim,stoji tam,ze se ma vymackat stava pryc take se pridava ruzne kondenz.ovoce

  • Hana Němcová | 22. 7. 2007 22:16

    Já tento recept znám trochu jinak ještě do něj přidávám ananas z plechovky. A nedávám tam máslo ale jenom pomazánkové máslo a i do krému dávám ananas ale jinak je ten recept stejný

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Máslo Moučkový cukr Pomazánkové máslo

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
16
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
12
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
AHA.cz Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Billy Joel (76) zrušil všechny koncerty: Nemoc mozku!

Billy Joel (76) zrušil všechny koncerty: Nemoc mozku!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Další doporučené recepty:

Muchomůrky z vajec
Muchomůrky z vajec
Můj dýňový džus
Můj dýňový džus
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj vlastní kuskus
Můj vlastní kuskus
Musaka III.
Musaka III.
Musaka se špenátem
Musaka se špenátem
  • Recepty.cz
  • Můj oblíbený mrkvový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact