nejlepší, často ho dělám, nyní jsem zase šla a jelikoř nemám recept nikde napsaný, koukám vždy sem na recept, ale není tu. Nemáte ho někdo?? Prosím kam zmizel recept?? :''O :''O :''O
Neb se recept jmenuje DORT šoupla jsem ho do dortové formy a teď čekám, čekám, čekám.. Pochopitelně tam za půlhodiny nebude ;-) To jen kdyby náhodou měl někdo stejný úmysl, aby s tím počítal ;-)
Delší dobu jsem surfovala na netu a hledala neokoukaný recept na zajímavé řezy, které bych mohla upéct naší víkendové návštěvě. Povedlo se a mrkvovou buchtu jsem uspěšně upekla a musím dodat, že opravdu byla vláčná, křehká a moc dobrá. Doporučuji i méně zdatným kuchařkám, bude mít úspěch u dětí i chlapů. ;-) Navíc moc pěkně voní !!!
Po svém prvním pokusu podle jiného receptu jsem se svého oblíbeného mrkvového dortu nedočkala.. ale tenhle mi to bohatě vynahradil - je vynikající!! :) Trošku jsem si ho upravila na svou malou remosku a ubrala ca třetinu cukru. Dala jsem slunečnicový olej, místo ořechů mandličky + rozinky. A jako polevu a zároveň i na promazání jsem udělala jednoduchou a zdravější směs nízkotučného tvarohu + 1 zakysané smetany + cukru + citronové šťávy. Celý dort jsem posypala skořicí a posypala mandličkami na plátky. Moc oceňuji, že je tenhle recept "hrníčkový". Ještě jednou velké DOPORUČENÍ ;)
Naprosto vynikající, vláčný, snědený raz - dva. Ukládám mezi své oblíbené.
Super dort,jednoduche rychle. Je vlacny,prostě mňamka ;-) už mám uloženo! Diiiky O:-)
Upekla jsem jako buchtu na plech a bez krému, dala jsem jen 1 hrnek cukru a přidala 1/2 hrnku mléka a bylo to opravdu vynikající. Snědli jsme sami s manželem do druhého dne :-)
Dortík jsem upekla,chválím. Moc se mi líbí suroviny. Taktéž jsem snížila cukr na 1,5 hrnku. Příště možná uberu. Je skvělý!!! Jako ozdobu nahoru jsem použila marcipánové mrkve s natí :-))))) Určitě si ho zopakuju :-)
Tento dort je naprosto vynikající!!! Peču ho v dortové formě, po vychladnutí podélně jednou nebo dvakrát rozříznu a naplním polevou. Je pravda že používám dvakrát tolik surovin :) Pak celý dort potřu polevou, kterou ozdobím praženými mandlemi. Dort není přeslazený, má kráááásnou barvu a u nás v lednici nevydrží déle jak jeden den :-))
jen poznámka ke kondenzovanému ovoci - autorka měla určitě na mysli ovoce kandované :)
Dnes jsem buchtu upekla opět na plechu, opět snížila množství cukru v těstě a mouku použila jen bílou. A tentokrát jsem zkusila i polevu. Tu jsem vymíchala ze 100 g másla, 300 g Lučiny, kůry a šťávy z půlky citrónu a 1 hrnku moučkového cukru. Je to velmi jedlé, osvěžující.
Před chvilkou dopečeno a ochutnáno. Pekla jsem na plechu s vyšším okrajem, do těsta přidala rozinky a trochu nemletého máku (aby to trošku křupalo) a je to skvělé, kypré, šťavnaté. Jen cukr v těstě jsem snížila na 1,5 hrnku a i tak je to dost sladké. Polevu jsem vynechala, ale příště zkusím i s ní.
jo ten ananas je pravda,mam take jeden recept s nim,stoji tam,ze se ma vymackat stava pryc take se pridava ruzne kondenz.ovoce
Já tento recept znám trochu jinak ještě do něj přidávám ananas z plechovky. A nedávám tam máslo ale jenom pomazánkové máslo a i do krému dávám ananas ale jinak je ten recept stejný