• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Můj oblíbený mrkvový dort
Napište svůj komentář k receptu

Můj oblíbený mrkvový dort

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
Můj oblíbený mrkvový dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 200
      g pomazánkové máslo nebo cream cheese
    • 1
      lžička citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prošlehat cukr, vajíčka, olivový olej (napěnit), přidáme mouku a všechny suché ingredience. Nakonec vmícháme ořechy a mrkev. Můžeme také přidat různé kandované ovoce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Peču ve čtvercové formě na pečícím papíře. Pečeme na 150 -180 °C 1 a 1/2 hodiny.
3
Mezitím připravíme polevu (spíše nátěrku). Vyšleháme pořádně máslo s pomazánkovým máslem, přidáme citronovou kůru a cukr a necháme ještě v lednici trochu ztuhnout. Nanášíme na upečený, zchladlý dort. Skladujeme v lednici. Navrch ještě můžeme nastrouhat citronovou kůru spolu s ořechy.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

4
Forma průměr 23 cm (čtverec nebo kruh).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Mrkvový dort trošku jinak

Mrkvový dort trošku jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cupasim | 15. 5. 2019 11:56

    nejlepší, často ho dělám, nyní jsem zase šla a jelikoř nemám recept nikde napsaný, koukám vždy sem na recept, ale není tu. Nemáte ho někdo?? Prosím kam zmizel recept?? :''O :''O :''O

  • Eva | 27. 11. 2014 16:06

    Neb se recept jmenuje DORT šoupla jsem ho do dortové formy a teď čekám, čekám, čekám.. Pochopitelně tam za půlhodiny nebude ;-) To jen kdyby náhodou měl někdo stejný úmysl, aby s tím počítal ;-)

  • seveřanka | 11. 9. 2014 14:13

    Delší dobu jsem surfovala na netu a hledala neokoukaný recept na zajímavé řezy, které bych mohla upéct naší víkendové návštěvě. Povedlo se a mrkvovou buchtu jsem uspěšně upekla a musím dodat, že opravdu byla vláčná, křehká a moc dobrá. Doporučuji i méně zdatným kuchařkám, bude mít úspěch u dětí i chlapů. ;-) Navíc moc pěkně voní !!!

  • AaaNi | 25. 5. 2014 09:55

    Po svém prvním pokusu podle jiného receptu jsem se svého oblíbeného mrkvového dortu nedočkala.. ale tenhle mi to bohatě vynahradil - je vynikající!! :) Trošku jsem si ho upravila na svou malou remosku a ubrala ca třetinu cukru. Dala jsem slunečnicový olej, místo ořechů mandličky + rozinky. A jako polevu a zároveň i na promazání jsem udělala jednoduchou a zdravější směs nízkotučného tvarohu + 1 zakysané smetany + cukru + citronové šťávy. Celý dort jsem posypala skořicí a posypala mandličkami na plátky. Moc oceňuji, že je tenhle recept "hrníčkový". Ještě jednou velké DOPORUČENÍ ;)

  • matyas | 21. 4. 2014 09:03

    Naprosto vynikající, vláčný, snědený raz - dva. Ukládám mezi své oblíbené.

  • Marketa | 16. 2. 2013 17:45

    Super dort,jednoduche rychle. Je vlacny,prostě mňamka ;-) už mám uloženo! Diiiky O:-)

  • Jana | 28. 1. 2013 14:00

    Upekla jsem jako buchtu na plech a bez krému, dala jsem jen 1 hrnek cukru a přidala 1/2 hrnku mléka a bylo to opravdu vynikající. Snědli jsme sami s manželem do druhého dne :-)

  • Bruflu | 24. 2. 2012 09:41

    Dortík jsem upekla,chválím. Moc se mi líbí suroviny. Taktéž jsem snížila cukr na 1,5 hrnku. Příště možná uberu. Je skvělý!!! Jako ozdobu nahoru jsem použila marcipánové mrkve s natí :-))))) Určitě si ho zopakuju :-)

  • Zounik | 3. 2. 2011 12:11

    Tento dort je naprosto vynikající!!! Peču ho v dortové formě, po vychladnutí podélně jednou nebo dvakrát rozříznu a naplním polevou. Je pravda že používám dvakrát tolik surovin :) Pak celý dort potřu polevou, kterou ozdobím praženými mandlemi. Dort není přeslazený, má kráááásnou barvu a u nás v lednici nevydrží déle jak jeden den :-))

  • Zuzana Lstiburková | 26. 2. 2010 15:23

    jen poznámka ke kondenzovanému ovoci - autorka měla určitě na mysli ovoce kandované :)

  • Táňa K. | 30. 3. 2009 19:34

    Dnes jsem buchtu upekla opět na plechu, opět snížila množství cukru v těstě a mouku použila jen bílou. A tentokrát jsem zkusila i polevu. Tu jsem vymíchala ze 100 g másla, 300 g Lučiny, kůry a šťávy z půlky citrónu a 1 hrnku moučkového cukru. Je to velmi jedlé, osvěžující.

  • Táňa K. | 29. 4. 2008 20:17

    Před chvilkou dopečeno a ochutnáno. Pekla jsem na plechu s vyšším okrajem, do těsta přidala rozinky a trochu nemletého máku (aby to trošku křupalo) a je to skvělé, kypré, šťavnaté. Jen cukr v těstě jsem snížila na 1,5 hrnku a i tak je to dost sladké. Polevu jsem vynechala, ale příště zkusím i s ní.

  • Hana Vackova | 26. 7. 2007 04:01

    jo ten ananas je pravda,mam take jeden recept s nim,stoji tam,ze se ma vymackat stava pryc take se pridava ruzne kondenz.ovoce

  • Hana Němcová | 22. 7. 2007 22:16

    Já tento recept znám trochu jinak ještě do něj přidávám ananas z plechovky. A nedávám tam máslo ale jenom pomazánkové máslo a i do krému dávám ananas ale jinak je ten recept stejný

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Máslo Moučkový cukr Pomazánkové máslo

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
26
Játra rychle a chutně
Játra rychle a chutně
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
23
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Celebrity vynesly šperky za miliony: Diamantové Vary! Dakota Johnsonová zválcovala všechny

Celebrity vynesly šperky za miliony: Diamantové Vary! Dakota Johnsonová zválcovala všechny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Muchomůrky z vajec
Muchomůrky z vajec
Můj dýňový džus
Můj dýňový džus
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj vlastní kuskus
Můj vlastní kuskus
Mulligan stew, základní recept
Mulligan stew, základní recept
Musaka III.
Musaka III.
  • Recepty.cz
  • Můj oblíbený mrkvový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact