• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Můj milovaný rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Můj milovaný rýžový nákyp

autor: bee21
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj milovaný rýžový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rýže Sypané
    • mléko
    • 2,50
      lžíce máslo + trochu na vymazání
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • ovoce (Nejlépe švestky nebo meruňky - u obojího platí vypeckované a nakrájené na poloviny)

Postup přípravy receptu

1
Do mlíkového hrnce (samozřejmě naplněného vodou ;o)) nasypeme rýži, zalijeme ji po okraj mlékem a přidáme 1/2 lžíce másla. Přivedeme k varu. V průběhu vaření kontrolujeme, zda není rýže "na suchu" a kdyžtak přilijeme vždy trochu mléka. Až je rýže skoro měkká, odstavíme a necháme přes noc vychladnout. Do větší mísy nasypeme 3 lžíce cukru a vyšleháme se 2 lžícemi másla. Do mísy vmícháme rýži. Zapékací mísu vymažeme máslem.
2
A skládáme: 1. vrstva - 1/3 rýže, 2. vrstva - ovoce (tolik, aby zakrylo celou plochu), 3. vrstva - 1/3 rýže, 4. vrstva - ovoce, 5. vrstva - 1/3 rýže. Dáme do trouby a pečeme na nejméně až horní vrstva zrůžoví.
3
Tento nákyp opravdu miluji, jsem schopná ho jíst týden v kuse. Kdo má rád sladká jídla, určitě také propadne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanicka | 18. 1. 2013 21:36

    8-) dobrota

  • Frantiska :) | 12. 2. 2008 21:47

    No me chutna ryzovy nakyp bez ovoce, hodne skorice, nasekane mandle /mlete a k tomu merunkovy kompot :)

  • Zuzana G. | 29. 1. 2008 13:47

    U nás doma se dělá rýžový nákyp stylem pejsek s kočičkou pekli dort. Takže nevrstvíme, ale všechno hezky promícháme. A pokud je nákyp z jablek, tak tam nesmí chybět skořice.

  • Jana z VM | 25. 10. 2007 09:02

    To mě ještě nenapadlo dát do půlky rýže kakao! Musím taky vyzkoušet, až budu dělat nákyp. Ty žloutky dávám taky. Někdy zamíchám meruňky do rýže,někdy dávám mezi dvě vrstvy rýže. Obojí je výborné :o)

  • Petra | 24. 10. 2007 19:36

    Podle receptu od maminky dávám do uvařené rýže jeden nebo dva žloutky(záleží na množství) a vanilkový cukr. První vrstva je tím pádem žlutá a do druhé vrstvy přidám kakoo.Mezi vrstvy samozřejmě ovoce. Před dopečením potřu nákyp ještě sněhem ze zbylých bílků. Peču do zlatova. To je teprve ňamka.....

  • Ivana Samcová | 21. 10. 2007 15:07

    Vyzkoušela jsem jako první variantu Zity. Nákyp je velmi nadýchaný a dobrý. Zkusila jsem i s tím pudinkovým přelivem, ale to už na mi tak nechutnalo. Bez toho je to ale výborný nákyp. Díky za nápad, určitě zopakuji. Káčo, jen jsem chtěla říci, že nemám důvod vám nevěřit. Jen ho musím zkusit z menšího množství. A že nákyp někdo ohodnotil 5 bez vysvětlení? Hodte to za hlavu. Zdravím. Ivana

  • Káča | 19. 10. 2007 20:42

    Tak jsem se rozhodla, že nákyp co nejdříve udělám a dám sem foto. Protože zatím to vypadá, že mi nikdo nevěří :D

  • Anonym | 19. 10. 2007 17:10

    Já dětem často vařím ryžovou kaši, což je vlastně začátek nákypu, a na kilo rýže mi padne 3,5 l mléka!! Do 1,5l pískáče dělám jen krupicovou kaši z litru mlíka. Nechápu, jak se to tam autorce vejde.

  • Zita Matejkova | 17. 10. 2007 13:29

    Ještě jsem chtěla říct,že záleží pro kolik osob vaříte,ale já z 1kg rýže ještě tedy nevařila.

  • Zita Matejkova | 17. 10. 2007 13:27

    Pro Ivanu:pudink smíchám tak v necelých 2 dcl mléka a přimíchám do té vařené rýže,není.Vařím asi 15dg rýže v cca 1/2l mléka

  • Zdena z JM | 17. 10. 2007 10:54

    Kdo máte rádi sladké rýžové nákypy, zkuste se podívat na můj recept "Rýžový nákyp s ovesnými vločkami".Dělám ho půl na půl -ovesné vločky,rýže, ale lze udělat jen z rýže.

  • Ivana Samcová | 17. 10. 2007 10:42

    Paní Zito, k té rýži přidáváte celý vanilkový pudink s trochou mléka? Nebude to moc tuhé?

  • Ilona | 17. 10. 2007 06:58

    Já dávám na vrstvu ovoce ještě rozinky a trochu posypu kokosem pokud je rýže s jablky tak to chutná výborně.

  • Zita Matejkova | 17. 10. 2007 00:13

    Rýži uvařím v mléce,přidávám do ní pak pudink vanilk.rozmíchaný v trošce mléka a nechám prochladnout.Pak zapékám s meruňkami,žloutky ušlehám s cukrem a tvarohem,přimíchám a nakonec vmíchám sníh z bílků a vanilkového cukru.Pokladu máslem a zapeču.Na talířích polévám horkým vanilkovým pudinkem s rumem.

  • Anonym | 16. 10. 2007 22:00

    Rýžový nákyp jsem kdysi milovala, dělávala jsem ho takhle: rýži dát vařit do menšího množství vody, než když se vaří naslano, když je asi tak napůl udělaná, dolít trochou mléka a za občasného zamíchání ještě chvíli povařit. Uvařenou rýži nechat vychladnout (nebo schladit ve vodní lázni), mezitím ušlehat sníh z bílků. Do vychladlé rýže zamíchat cukr + vanilkový cukr dle chuti, žloutky a nakonec ušlehaný sníh. Do vymazaného pekáčku nebo kastrolu dát vrstvu takto smíchané rýže, vrstvu ovoce (nejlépe čerstvé nebo kompotované meruňky) a zase vrstvu rýže. Jako vylepšení je možné pod ovoce přidat ještě vrstvu tvarohu smíchaného s vajíčkem a vanilkovým cukrem. Tak ať vám chutná.

  • Ivana Samcová | 16. 10. 2007 18:35

    Říkala jsem si, že o víkendu bych si udělala jen tak na chuť trochu rýžového nákypu. Teď je tady několik rad, jak ho udělat, že nevím který dřív. No, v každém případě se těším už teď na tu ňamku. Díky za rady a inspiraci.

  • Káča | 16. 10. 2007 16:06

    Tak to jste mě docela překvapily- nikdy mě nenapadlo nějak o tom množství přemýšlet...Ale řeknu to asi takhle: Když to dělám z toho množství, které jsem v receptu uvedla, vyjde to na celý mlíkový hrnec- ten máme o objemu 1,5 litru. A zapékací mísu máme kulatou- průměr 26 cm a výška 7,5 cm. A vyjde to tak akorát do ní.

  • Vlaďka Šimková | 16. 10. 2007 13:44

    No právě že jsem v sobotu spěchala a udělala jsem rýži podobně jako p.Miroslava a byla hodně suchá. Když se rýže napřed uvaří v mléce a potom našlehají žloutky s cukrem a máslem, přidá se rýže a sníh z bílků je to nesrovnatelně lepší. Je to pracnější, zabere více času ale MŃAM MŃAM.

  • Máří | 16. 10. 2007 13:26

    My tomu říkáme zapečená rýže s ovocem a pro 4 osoby dělám z 1 hrnku rýže a 3 hrnků mléka. Ovoce a cukr podle chuti. Nejraději máme s jablky se skořicí.

  • Miroslava Severová | 16. 10. 2007 12:22

    Dříve jsem také rýži vařila na takovou kaši a pak teprve dávala zapékat s ovocem. Dnes rýži propláchnu horkou a pak studenou vodou, dám do vymazané nádoby, promíchám s ovocem(švestky,meruňky,strouhaná jabka), přidám i rozinky, osladím,zaliju mlékem asi 2cm nad a pokladu kousky másla. Peču do změknutí rýže - asi půl hodiny, někdy ještě dám po upečení rýže navrch ušlehaný sníh ze 2 bílků a strochou cukru a nechám zapéci do světle hněda, je to taková moje rychlovka.

  • Zdena z JM | 16. 10. 2007 09:40

    No tak toto množství je opravdu asi na týden. Já dělám nákyp z 200 g rýže a stačí pro 4 osoby.

  • Káča | 16. 10. 2007 07:44

    Osobně jsem menší množství nezkoušela, ale myslím si, že prostě stačí udělat třeba poloviční dávku :o)

  • Jana V. | 15. 10. 2007 21:40

    Rýžový nákyp mám moc ráda,já do něj přidávám ještě kompotované jahody,a sypu trochou skořice.Výborné!

  • Ivana Samcová | 15. 10. 2007 18:29

    Káčo, rýžovou kaši nebo nákypy taky miluji, ale jsem na ně doma sama. Nezkoušela jste někdy tento nákyp z menšího množství? Jestli ano, mohla by jste napsat asi v jakém poměru? Díky. Ivana

  • Káča | 15. 10. 2007 15:15

    Věřte mi, že dusivka to opravdu není :o) Je tam celkem dost mléka a ovoce to taky hezky "prošťavní" :o)

  • Vlaďka | 15. 10. 2007 09:34

    Rýžový nákyp taky miluji, ale z 1 kg rýže toho musí být strašně moc a másla je na tento poměr málo, to bude pěkná dusivka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Mléko Ovoce Rýže
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Kaštany

Kaštany

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

211
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
47
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
46
Domácí kečup
Domácí kečup
43
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
39
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Můj milovaný rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact