• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Můj celozrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Můj celozrnný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj celozrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g celozrnná pšeničná mouka speciál (střední)
    • 100
      g ovesné vločky
    • 50
      g krupice špaldová
    • 100
      g pohanka mleté pohankové lámanky
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 0,75
      balíček sušené droždí (Fermipan)
    • slunečnicová semínka 50 + 50 g
    • 250
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se lepí přidáme trošku celozrnné mouky, vytvoříme váleček. Nařízneme nožem zářezy, potřeme vodou, posypeme 50 g slunečnicových semínek. Pečeme na pečícím papíře při 180 °C asi 45-50 minut.
2
Já přidávám do keramické misky trochu vody a postavím ji k chlebu na plech. Chléb je pak křupavější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 6. 2012 13:25

    Absolutně BÁJEČNÝ chleba, všem vřele doporučuji. Chuťově skvělý, s křupavou kůrkou, a vůbec není strašně složitý, jak psala paní Jana. Jen vody jsem dávala o pětinu víc, protože s tímto množstvím mi to prostě nedrželo (ale to bude asi rukama) a 50 gramů slunečnice na posypání chleba je zbytečně moc, chlebík je docela malý. Určitě bude stačit půlka. A taky vůbec netuším (a ani google mi moc nepomohl) co je to mletá pohanková lámanka, tak jsem použila klasickou pohanku lámanku. Opravdu DOPORUČUJI!!!

  • Anna | 25. 2. 2008 12:36

    To by mě tedy zajímalo, co v tom špajzu doma máte, Jano. Asi nic, jako v té ucpávce, kterou nosíte na krku.

  • Jana T. | 25. 2. 2008 12:00

    No vidíte Jano, já třeba mám tohle všechno doma běžně, protože si celozrnné pečivo připravuji sama. Mně se to zdá jednoduché, levnější a chutnější, než kupované. Pokud mně některá z přísad chybí nahradím ji něčím jiným, podobným. Nic nevážím, už umím odhadnout kolik čeho a výsledek je vždy moc dobrý.

  • Anonym | 25. 2. 2008 08:27

    Zdá se mi to příliž složité a strašně drahé,jen ta mouka stojí 25 korun,vločky člověk moc často nepoužívá a pak se do nich rády dají moli,špádovou krupici asi taky každý běžně nemá doma,slunečnicové semínka asi taky ne a už vůbec nevím,co to je pohanková lámanka. Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Krupice Ovesné vločky Pohanka Slunečnicová semínka Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Kuře se zelím a bramborem
Kuře se zelím a bramborem
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
19
French toast
French toast
19
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
Dort Míša
Dort Míša

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Můj celozrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact