• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Můj celozrnný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Můj celozrnný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Můj celozrnný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g celozrnná pšeničná mouka speciál (střední)
    • 100
      g ovesné vločky
    • 50
      g krupice špaldová
    • 100
      g pohanka mleté pohankové lámanky
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 0,75
      balíček sušené droždí (Fermipan)
    • slunečnicová semínka 50 + 50 g
    • 250
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se lepí přidáme trošku celozrnné mouky, vytvoříme váleček. Nařízneme nožem zářezy, potřeme vodou, posypeme 50 g slunečnicových semínek. Pečeme na pečícím papíře při 180 °C asi 45-50 minut.
2
Já přidávám do keramické misky trochu vody a postavím ji k chlebu na plech. Chléb je pak křupavější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 6. 2012 13:25

    Absolutně BÁJEČNÝ chleba, všem vřele doporučuji. Chuťově skvělý, s křupavou kůrkou, a vůbec není strašně složitý, jak psala paní Jana. Jen vody jsem dávala o pětinu víc, protože s tímto množstvím mi to prostě nedrželo (ale to bude asi rukama) a 50 gramů slunečnice na posypání chleba je zbytečně moc, chlebík je docela malý. Určitě bude stačit půlka. A taky vůbec netuším (a ani google mi moc nepomohl) co je to mletá pohanková lámanka, tak jsem použila klasickou pohanku lámanku. Opravdu DOPORUČUJI!!!

  • Anna | 25. 2. 2008 12:36

    To by mě tedy zajímalo, co v tom špajzu doma máte, Jano. Asi nic, jako v té ucpávce, kterou nosíte na krku.

  • Jana T. | 25. 2. 2008 12:00

    No vidíte Jano, já třeba mám tohle všechno doma běžně, protože si celozrnné pečivo připravuji sama. Mně se to zdá jednoduché, levnější a chutnější, než kupované. Pokud mně některá z přísad chybí nahradím ji něčím jiným, podobným. Nic nevážím, už umím odhadnout kolik čeho a výsledek je vždy moc dobrý.

  • Anonym | 25. 2. 2008 08:27

    Zdá se mi to příliž složité a strašně drahé,jen ta mouka stojí 25 korun,vločky člověk moc často nepoužívá a pak se do nich rády dají moli,špádovou krupici asi taky každý běžně nemá doma,slunečnicové semínka asi taky ne a už vůbec nevím,co to je pohanková lámanka. Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Cukr Krupice Ovesné vločky Pohanka Slunečnicová semínka Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
21
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
20
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Můj celozrnný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact