Mám super osvědčený recept na MAFÍNKY: 2 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, vanilkový cukr, špetka soli, 2 lžičky prdopeč (prášek do pečiva), 1 hrnek mléka, 3 lžíce oleje, 1 celé vejce.
2
Všechny ingredience smícháme a přidáme hrnek ovoce (rybíz, jahody, meruňky, višně) nebo pokrájíme čokoládu na vaření a ořechy, můžeme přidat i hrozinky, zkrátka to už záleží na Vás co přidáte.
3
Používám čtvrtlitrový hrnek a tato dávka stačí do formy na 12 mafínků.
4
Pokud máte teflonovou formu, tak stači formičky vymazat olejem, je zbytečné je vysypávat moukou. Přeji úspěšné pečení.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Filip
|16. 4. 2015 15:47
Mohl bych se zeptat na kolik stupňů a jak dlouho péct? Byl bych rád za odpověď děkuji.
Filip
|16. 4. 2015 15:45
To je škoda. Já používám formu a jdou z ní hladce vyndávat ještě ji vymazávám doporučuji ji koupit. :-)
Marek
|8. 2. 2015 13:24
Ano jsou výborné ,moji sourozenci si na nich smlsly :-) ;-)
Petra
|14. 2. 2014 14:31
Dnes jsem je pekla a mohly by být trošku nadýchanější, jsou průměrné, ale rychlé ;-)
derka
|9. 2. 2014 19:01
Dobrý recept, dala jsem čokoládu s červeným rybízem a jsou výborné. :-)
Jana
|29. 3. 2013 18:06
První várka je v troubě a jelikož jsou Velikonoce , dělám je s lentilkami.zadělala jsem dvě várky.Doufám, že se povedou.Do spod jsem dala lžíci těsta ,pak marmeládu na to těsto a lentilky.Tak si udrží barvu.
děs! asi není dobré že jsou z hladké mouky. Prostě jsou jaksi divné, tuhé..
ssmisekk
|24. 10. 2011 19:54
Právě teď jsem je zkoušela, nikdo tu nenapsal na kolik stupňů (našla jsem jinde 180°C na 20-25 min), dala jsem to do těch košíčků ale nejde mi to pěkně oddělat, zůstávaj na tom kousky papíru, takže moje natěšenost je v cuku letu pryč