Mrkev a nakrájené odpeckované citrony dáme vařit do papiňáku s 2 litry vody cca si 1/2 hodiny. Uvařené necháme prochladnout a rozmixujeme. Svaříme 10 l vody s 1 kg cukru a smícháme s rozmixovaným a nakonec přidáme kyselinu citronovou.
2
Dáme do Pet láhví vychladíme a můžeme začít pitný režim v horkých dnech.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Teri
|16. 10. 2012 17:16
Ohledně toho citronu, je škoda dát ho tam bez kůry, ale kdo nemá rád nahořklou chuť, tak doporučuji kůru z omytého citronu okrájet ve velmi tenké vrstvě (jen to žluté), nebo nastrouhat na jemném struhadle a tu žlutou kůru použít do džusu. Pak silnější bílou slupku oloupat a vyhodit (je hořká) a citron nakrájet na kolečka, VELMI PEČLIVĚ vyhodit všechny pecičky, jsou extrémně hořké.
Katka
|16. 10. 2012 15:29
Tak jsem vařila podle receptu a zdálo se nám to dosti kyselé (hlavně děti se šklebily) a mrkvová chuť nebyla skoro znát. Vařím druhou várku, stejný recept, jen množství mrkve dávám 2kg a uvidíme, snad to bude lepší :-) Nebo mám dát méně kyseliny citronové? Mrkve se letos urodily obzvláště hojně ...
věra
|29. 9. 2012 12:49
byl dobry
Anna Doležalová
|29. 10. 2007 18:33
Já ho znám s Karotelou. Nevím zda se ještě vyrábí, ale mám ještě recept schovaný. Jenže kde sehnat tu Karotelu? Možná by se dala něčím nahradit. Už se to nesladilo.
Jitka M.
|29. 10. 2007 15:04
Džus se nám moc líbí, jenom jsem ho malinko upravila. Cukr jsem dala vařit chvíli s mrkví a citronem a přidala kyselinu citronovou. 10l vody jsem nevařila, po rozmixování směsi jsem džus dala do pet lahve s širokým hrdlem (velké balení sirupu jupí) a ředíme až před konzumací. Nezabere to tolik místa.
Alenka Aová
|16. 4. 2007 11:06
Tento džus mám moc ráda, vyzkoušela jsem i obměnu s citronem a dvěma pomeranči, mňam
Alenka Aová
|12. 12. 2006 16:49
Džus je výborný i bez dýně, už ho máme po pár dnech vypitý :-) Přiznávám,že se mi zdálo 1kg cukru dost,tak jsem dala cca 800g.Příště zkusím menší část cukru nahradit nějakým dobrým nízkokalorickým sladidlem,ať nemám špatné svědomí :-)
Jiří Skřivan
|10. 7. 2005 08:50
jelikož džus má být trochu zahuštěný,tak já do něho přidávám uvařenou rozmixovanou a přecezenou dýni,ale může to být i cuketa.